21. TKG programına Gagauzya Özerk Bölgesi temsilcisi olarak katılan TATİANA ÇELEBİ (solda) 8 Temmuz 2019 Pazartesi günü Moldova'nın Ankara Büyükelçiliği nezdine 2. Katip olarak göreve başladı. 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 21. TKG programına katılan TATİANA ÇELEBİ  Gagavuzya Dış İşleri  Bakanlığı Türkiye ve AB Çalışmaları Dairesi Direktörü olarak görev yapmaktaydı. Gagavuzya İcra Komitesi üyesidir.

21. TKG programı katılımcısı  VALENTİNA İBRİŞİM de (sağda) Gagauzya Dışişleri Bakanlığında görev yapmaktadır.

TATİANA ÇELEBİ (sağdan 2.) 5 Temmuz 2019 Cumartesi günü Gagauzya Dıişleri Bakanlığında birlikte görev yaptığı çalışma arkadaşlarına veda etti. 

21. TKG programı üyesi VALENTİNA İBRİŞİM (2. sırada, sağ başta) TATİANA ÇELEBİ'nin uzakta görev yapacak olması nedeniyle veda töreninde hüzünlendi.

21. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan TATİANA ÇELEBİ TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarına katılarak, İstanbul Türkçesi öğrenmiştir. Yunus Emre Emstitüsü’den dil sertifikası almıştır. 2015’de Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen  8. Türkçe Konuşan Bürokratlar ve Akademisyenler Programı'na katılmıştır.

21. TKG programı katılımcısı, değerli arkadaşımız TATİNA ÇELEBİ'yi  yeni görevi nedenyle kutluyoruz. Moldova ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağına inanyor ve başarılar diliyoruz.