Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 15. TKG programına Afganistan'dan katılan SAYED BABÜR JAMALUDDİN  20 Ekim 2018 tarihinde yapılan genel seçimlerin kesinleşen sonuçlarına göre Afganistan parlamentosunda görev yapmak üzere  milletvekili  oldu.


Afganistan ulusal birlik hükümetinin anlaşmasına göre, milletvekili ve il meclisi seçiminin 2015 yılında yapılması gerekiyordu ancak söz konusu seçimler devlet başkanının özel kararıyla ertelenmişti.

20 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşen seçimlerde parlamentoda görev yapacak 250 milletvekilinden biri olabilmek için  yaklaşık ikibinbeşyüz aday yarışmıştır.

Afganistan'daki genel seçimler, organizasyondaki kaos ve çok sayıda ölüme yol açan saldırıların gölgesinde geçmişti. Resmi açıklamalara göre radikal dinci grupların seçim merkezlerine yaptıkları saldırılar sonucunda en az 28 kişi hayatını kaybetmişti. 102 kişi de yaralanmıştı.

Dünya Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı seçim haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

NTV haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı seçimmhaberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Seçimin sonuçları Kasım ayında açıklanamamış, ancak 2019 Ocak ayının sonunda, seçimlerden 4 ay sonra kesinleşerek, kamuoyuna açıklanabilmiştir. Yeni milletvekiilleri ancak bir ay sonra Mart 2019'da Afganistan Parlamentosunda göreve başlayacak.

Afganistan Meclisinde bütçe ve ekonomi komisyonuna üye olmayı planlayan 15. TKG programı katılımcısı SAYED BABUR JAMAL arkadaşımızı kutluyor, milletvekili olarak ülkesi ve halkı için başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine inanıyoruz. 

TOBB  tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul illerinde düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımccısı SAYED BABÜR JAMALUDDİN Kabil ve Mezar-ı Şerif kentlerinde büyük askeri inşaat ihalelerinde yerel ortak olarak inşat işleri yükleniciliği yapan şirket sahibidir.  Ayrıca, lojistik, tedarik ve ithalat konularında faaliyet gösteren  ikinci bir şirketin sahibidir.