12. TKG programına Almanya'dan katılan SÜREYYA İNAL Federal Almanya Ekonomi Bakanlığı Orta Ölçekli ve Serbest Meslek Grubu  Danışma Kurulu Üyeliğine seçildi. 


Federal Almanya’nın başkenti Berlin`de Mali ve Vergi Müşavirliği, Ticari Şirket Danışmanlığı, Ekonomi Meditasyonluğu yapan SÜREYYA İNAL, Alman Ekonomi Bakanlığı'nın Orta Ölçekli ve Serbest Meslek Grubundaki çalışmaları için danışma gurubuna seçildi.

Berlin Haber com internet sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Dışarıdan  yapılan atamayla bakanlık bünyesindeki Orta Ölçekli Şirketler ve Serbest Meslek Erbabı Danışma Kurulu Üyesi olan 12. TKG programı katılımcısı SÜREYYA İNAL,  belli zamanlarda toplanacak kurulda bakanlığa bilgi ve birikimiyle katkıda bulunacak.

Uluslararası vergilendirme ve ekonomi arabuluculuğu konularında uzman olan SÜREYYA İNAL halen Berlin, Leipzig ve İstanbul’da kurduğu üç büroda ulusal ve uluslararası şirketlere danışmanlık yapmaktadır. 1993’ten beri danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten İnal, şunları söyledi: "Zaman zaman bakanlıkta uzman olarak toplantılara davet ediliyordum. Görüşlerimi anlatıyordum. Bakanlık daha sonra bana danışman olarak kurul üyeliği yapmamı istedi. Ben de kabul ettim. Bakanlıktaki danışmanlık hizmetinin yanı sıra şirketteki görevimi de sürdüreceğim. Biz, orta ölçekli ve büyük şirketlere, emlak yatırımcılarına ve serbest meslek gruplarına vergi danışmanlığı, stratejik şirketleşme ve idari danışmanlık, proje koordinasyonlarında destek hizmetlerimizi veriyoruz. Bakanlık da bu alanlarda fikirlerimizden yararlanmak istiyor.” 

Ekonomi Bakanlığı bünyesindeki Danışma Kurulu  toplantısına ilk kez eylül ayında katılacak olan 12. TKG üyesi  SÜREYYA İNAL "Bu görevi seve seve elimden geldiği kadar, gerek edindiğim bilgiler, gerekse tecrübelerimle bu konuları paylaşmaya çalışacağım. Böyle bir göreve layık görülüp seçildiğim için gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum“ dedi.

Hürriyet Gazetesi Avrupa'da yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

12. TKG programı katılımcıısı SÜREYYA İNAL TD-IHK -Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak uzun yıllardır görev yapmaktadır.TÜSİAD Danışmanı olarak da görev üstlenen, her iki ülkeyi de çok iyi bilen ve bilhassa Türkler için Almanya’daki yatırım ortamları hakkında tecrübe sahibi olan SÜREYYA İNAL  Almanya'nın başkenti Berlin'de "Yatırım Danışmanı ve Yeminli Mali Müşavir" olarak Türklere ve Almanlara hizmet sağlayan şirket sahibidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 8-19 Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Almanya'dan katılan SÜREYYA İNAL, mali müşavirlik ve hukuk danışmanlığı yapan şirket sahibidir. MÜSİAD, DEİK  ve TD-IHK  üyesidir.

Tatillerini Türkiye'nin farklı bölgelerindeki doğa yürüyüşlerine katılarak değerlendiren değerli arkadaşımız SÜREYYA İNAL'ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

12. TKG programı katılımcısı SÜREYYA İNAL'ın başarılı meslek yaşamı konusunda TKG web sayfasında yayınlanmakta olan özel habere bu linkten ulaşılmaktadır.