12. TKG programına Kırım Özerk Cumhuriyeti'nden katılan  MUKHAMED ALİ SULAYMANOV (sol başta) 100 yıl önce yaşamış olan ünlü düşünür Kırım Türkü, gazeteci, yazar ve eğitimci İSMAİL GASPIRALI'nın görüş ve önerilerini değerlendirdiği  ve "Kırım Türklerinin Milli  Ekonomisinin  Oluşturulması  ve 21. Yüzyıldaki İdeali ve Hedefleri" konusundaki görüşlerini paylaştığı deneme kitabı ile Uluslararası  Edebiyat ve Müzik Festivali kapsamında düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü kazandı.


TOBB tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına Kırım'dan katılan MUKHAMED  ALI SULAYMANOV  yazmış olduğu kitapta ve yapmış olduğu söyleşi programlarında, Kırım Türkleri'nin milli ideallerinin güçlendirilmesi için 21. yüzılın getirdiği son yeniliklerden ve internet olanaklarından yararlanmak gerektiği konusundaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmıştır.

Radio Hayat'ın canlı yayınına katılan 12. TKG üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV Kırım halkının çağdaş medeniyetler düzeyine çıkabilmesi için, yapılması gereken çalışmalar konusundaki görüş ve önerilerini paylaştığı söyleşi programının video görüntüsünü izlemek için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

MUKHAMAD ALI SULAYMANOV'un birincilik ödülüne layık görüldüğü  törenin video görüntülerine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Değerli arkadaşımız MUKHAMAD ALI SULAYMANOV'u kutluyor, Kırım Tatarları'nın kültürel varlığının korunması ve geliştirilmesi yönündeki çabaları nedeniyle teşekkür ediyoruz.

12. TKG üyesi MUKHAMAD ALI SULAYMANOV'un Kırım halkının kültürel dayanakları konuusndaki deneme kitabı hakkında TKG web sayfasında yayınlanan  habere bu linkten ulaşılmaktadır..

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV  Alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibidir.

Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi'nin kurucusu ve başkanı olan MUKHAMED ALİ SULAYMANOV iletişim çağının ürünleri olan internet ve nano teknoloji konusundaki çalışmaları yakından izlemektedir.