alt

T.C. Bişkek  Büyükelçisi METİN KILIÇ  (solda)  10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağda) tarafından Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te kurulan ÖZDİLEK Ev tekstili ürünleri mağazasının  açıılış törenine  katılarak başarılar diledi.


alt

Bişkek Büyükelçisi METİN KILIÇ (ortada) ve EGEMENDİK  Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ve 15. TKG programı katılımcısı ERKİNBEK DJOROEV (sağda) Özdilek ev tekstili ürünleri mağazasının açılış töreninde kurdeleyi birlikte kesti. 

Açılış törenine ait farklı fotoğraflara ulaşmak için  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU arkadaşımızın facebook sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'dan katılan  EGEMENDİK Türkiye Mezunları Derneği Başkanı  ERKİNBEK DJOROEV  (sol başta) ile 16. TKG üyesi ve  EGEMENDİK Genel Sekreteri  MİRBEK  OKENOV (soldan 2.), 15. tkg ÜYESİ  NARBEK ABDULLAEV, 18. TKG üyeleri MİRBEK KAZANBAKOV  MUHAMEMD (MAMBET) SADYROV açılış törenine katılarak,  dernek üyesi arkadaşları TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'ya  başarılar  ve bereektli kazançlar diledi.

alt

Kırgızistan'dan 10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (sağ başta) başkent Bişkek'te hizmete giren Özdilek ev teksitili ürünleri mağazasının açılış törenine  EGEMENDİK Derneği üyelerinin  katılarak, destek vermelerinden çok memnun oldu.

TOBB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kırgızistan'da katılan TEMİRLANTEMİRLAN SARLYKBEK UULU, toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. 

Manas Destanının önemli bölümlerinin günümüz Türkçesine çevrilmesini bizzat yapan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU, projenin tamamına sponsor olmuş, tüm harcamaları üstelenerek, Manas'ın Rusça ve İngilizce çevrilerini de hazırlatmıştır.  Çeviriler tamamlanınca  Destanda yeralan deyişlerin aktardığı öykülerin çizimlerini yaptırmış ve Manas Detsanı'nın resimli ve üç dil birarada  kitap olarak basılmasını sağlamıştır.

alt

Özdilek ev tekstili mağazasının açılış törenine katılan T.C. Bişkek  Büyükelçisi METİN KILIÇ  (sağda)  10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun  (solda) Kırgızistan ve Türkiye arasında ticari ve kültürel ilşkilere yapmış olduğu katkılardan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

T.C. Bişkek Büyükelçiliğinin web sayfasında yayınlanan açılış töreni haberini paylaşıyoruz: 

"Ülkemizde eğitim gören Kırgız İşadamlarından Temirlan Sarlıkbek Uulu, Özdilek Mağazalarının Kırgızistan şubesini Bişkek'te hizmete soktu. Mağazanın açılışı T.C. Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç tarafından yapıldı. Büyükelçi Kılıç, Kırgız halkının kaliteli ürünleri tercih ettiğini, Türk markalarının da Kırgızistan'da kalitenin temsilcisi olarak haklı bir isim yaptığını, Özdilek Mağazasının açılışı ile ev tekstili alanında da kalitenin Kırgızistan'a gelmiş olacağını belirtti. Özdilek Mağazaları Bişkek'ten sonra Kırgızistan'ın ikinci büyük şehri 'da da hizmete girecek."

T.C. Bişkek Büyükelçiliği tarafından yayınlanan Özdilek ev tekstili mağzasının açılış töreni albümünde yeralan fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı değerli arkadaşımız TEMİRLAN SARLYKBEK UULU arkadaşımızı bu yeni girişimi nedeniyle kutluyor,  bir Tük markasını Kırgızistan'a taşıdığı için kendisine teşekkür ediyor ve başarılar, bereketli kazançlar diliyoruz.