alt

17. TKG heyet başkanı Recep YILDIZ  CASED (Gelişmiş Güvenlik Araştırmaları Merkezi) tarafından Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için 2012 yılında verilen 1. Alman Bilişim Güvenliği Ödülü’nü kazanmıştır.


 YILDIZ Teknik firması ve Recep YILDIZ  ayrıca, Lahn-Dill Sanayi ve Ticaret Odası (IHK)  ve Wetzlar Belediyesi tarafından mesleki eğiitme verdikleri önem, göçme gençlerin meslek sahibi olmalarındaki özel katkıları ve istihdam sağlamaları nedeniyle çeşitli takdirname ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirilmiştir.  

1-13 Mart 2014 tarihlerinde Ankara, Bursa, Mersin, Adana ve İstanbul illerinde gerçekleşen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'nın Frankfurt bölgesinden katılan ve programın ikinci haftasında heyet başkanlığı görevini üstlenerek, programın başarıyla tamamlanmasına büyük katkı sağlayan RECEP YILDIZ'ı  kendi ifadesiyle sizlere tanıtmak isteriz.:

alt

"Ben Recep Yılıiz; Türkiye Doğumluyum. 40 Yıldan beri  Almanya'da yaşıyorum  24 yıldan bu yana  aile şirketim var.

Aile şirketimizde katmadeğeri yüksek sanayi ürünleri üretmekteyiz. Otomotiv, Savunma & Hava Sanayi,  Medikal Car,  Xtreh ,Medikal Cihazlaz,  MR Cihazı,  Endoskopi, Mikroskopi, Makine Sanayi  Optik ve Feinmechanik, Pffeier Vackum, Mercedes Benz, BMW, Audi parçalarını  talaşlı imalat ile üretmekteyiz.

Referenslarımız: Leica Camera, Leica Mickrosistem,  Carl Zeiss,  Bosch,  Simens, Tucker Holdin, Hexagon Braunscharp, Fesenios gibi Dünyaca ünlü firmalardır.

Aynı zamanda 29.11.2012 tarihinde  "hassas sanayi üretimi" dalında Almanyanin Birincilik  Ödülünü Alman Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdan aldım.

Üretimin yanı sıra;  24 yıldan buyana firmamda başarılı CNC-operatörleri/teknikerleri yetiştirmekteyim. Almanya'nın Odalar Birliği tarafından  "hassas üretim ve  teknik  ögrenci yetiştirme dallarında  verilen  Basari Ödüllerine sahibim."

alt

53 yıl önce fabrikalarda, madenlerde ve temizik hizmeterinde  en alt düzeyde ve en ağır koşullarda çalışmak üzere Almanya'ya giden Türk  vatandaşlarının bugün ulaştıkları başarı düzeyine özel bir örnek olan 17. TKG  programı  üyesi  Recep YILDIZ'ı kutluyor ve başarılarının devamını diiyoruz.  

alt

CASED tarafından 2012'de verilen Başarı Ödülünün Yıldız Teknik firmasına verilmesinin gerekçeli açıklamalarına bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

17. TKG heyet başkanı Recep YILDIZ (solda) eşi Fatma YILDIZ (sağda) ile birlikte kurdukları CNC atölyesinin haklı gururunu yaşamaktalar.

"Evde otururken ek gelir olsun diye başladığı işten 50 kişiyi istihdam yaratan atölye kuran Fatma Yıldız’ın başarısı Alman Ekonomi Bakanını şaşırttı.Sabah  Gazetesi'nin Almanya baskısında yayınlanan bu başarı öyküsünün ayrıntılarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Almanya'ını  Wetzlar kentinde 20 yıl önce komşularından gördüğü işi ek gelir olsun diye evde yapmaya başlayan Fatma Yıldız, önceki gün 50 kişiye istihdam yarattığı atölyesini açmanın gururunu yaşadı. Çevredeki Leica fabrikasına komşuları ve eşinin desteği ile torna tesviye tezgâhı CNC’de günde birkaç saat çalışarak ürün üreten Fatma Yıldız, daha sonra kurduğu atölyeyi büyüttü.

alt

Yıldız Teknin CNC tesisleri çevre düzenlemesi  ve çiçeklendirme faaliyetleri nedeniyle de ödül kazanmıştır.

DİSİPLİNE HAYRAN KALDI

Wetzlar’da daha önce Alman askerinin konuşlandığı binaları satın alan ve milyonlarca euro yatırım yapan Yıldız çiftinin, yeni atölyesinin açılışını Hessen Eyaleti Ekonomi Bakanı Florian Rentsch gerçekleştirdi. Bakan Rentsch, “Aile olağanüstü iş disiplinleriyle ön plana çıktı. Yaptıkları yatırımlarla, geldikleri nokta bunu açıkça göstermekte. Hatta bu özellikleriyle biz çoğu Almandan daha Almanlar” dedi.

“GURURUMUZSUNUZ”

Bakan, “Atılımcı ve girişimci ruhunuzla, hem çevredeki işsizliğe önlem, hem de gençlere eğitim olanakları yaratığınız için bizim gurumuzsunuz. Sizin varlığınız ve sizlerle çalışmak bizim için bir şeref, mutluluk kaynağı” diyerek teşekkür etti.

Türkiye’de yaptığı tatilinde dizinden sakatlanan, sargılı elleri ve yürüme değnekleriyle açılışa katılan Ekonomi Bakanı, “Türkiye benim tatil ülkem. Deniz kenarında kumda top oynamak istemiştim. Herhalde top oynamayı beceremedim. Ama bu açılışı da kaçırmak istemedim” diye konuştu.

Atölyenin açılış töreninin video görüntülerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Açılış töreninin görüntülerine ulaşmak  için bu linkin de ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

29 Ekim 2013 tarihinde Almanya'da yayın yapan Samanyolu Televizyonunun Avrupa kanalında  yayınlanan habere ulaşmak için  bu linkin ziyaret edimesi önerilmektedir.  

“AİLECE EL ELE VERDİK”

Kurdukları torna tesviye atölyesinde optik ve tıp dünyasına parçalar üreten Diyarbakırlı Yıldız çifti, açılışta Ekonomi Bakanından duydukları sözlerin kendilerini çok gururlandırdığını dile getirdi. Dört çocuk babası 53 yaşındaki Recep Yıldız, ailece el ele vererek başarıyı yakaladıklarını belirtti ve eşinin bu başarıdaki payının çok büyük olduğunu söyledi.İşçi olarak çalıştığı fabrikalardan torna işini bildiğini anlatan ve ilkokul mezunu olduğunu ifade eden Yıldız, “Eşime evde kurduğu işte destek oldum ve azimli çalışmamız bizi bu noktaya getirdi” dedi.

“OKUMA YAZMA BİLMİYORDUM”

Okuma yazmayı eşinin Türkiye’den getirttiğimiz alfabe kitabından öğrendiğini söyleyen Fatma Yıldız, “Meraklı olduğum için çabuk kavradım. Daha sonra ehliyet bile aldım. Önümüze gelen tüm güçlükleri hırsımız ve çalışmamızla elde ettik” diye konuştu.

alt

“GİRİŞİMCİYE DESTEK SÜRECEK”

"Hessen Eyaleti’nin Bursa ile partner bölge olduğunu" dile getiren Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ise, “Yıldız ailesi gibi Türk işverenler bizleri sevindirmekte. Girişimci vatandaşlarımıza desteklerimiz sürecek” dedi. Kentin belediye başkanı ise “Türk firmalarının kentimizi kendi evlerinde gibi görmeleri başarılarını katlıyor” şeklinde konuştu.

Yıldız Teknik firması hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için şirketin web sayfasının ziyaret edilmesi gerekmektedir.

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından  17. TKG heyet başkanı Recep YILDIZ'a göndermiş olan kutlama mektubuna bu linkten ulaşmak mümkündür.