TOBB tarafından düzenlenen 5. TKG programına Afganistan'dan katılan Zarif Rahmeroğlu Ocak 2020 tarihinde Alanya'da 100 dönümden fazla bir arazide modern biir sera kurarak, muz üretimine başladı.

Değerli üyemiz Zarif Rahmetoğlu'nu bu girişimi nedeniyle kutluyor, başarılar ve bereketli kazançlar diliyoruz.

Şubat 2021'de Antalya Miletvekili İbrahim Aydın (önde) 5. TKG  Zarif Rahmetoğlu'nun (ortada) muz serasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 


Zarif Rahmetoğlu (soldan 4.) serada sık sık konuk ağırlamakta, muz üretiminin ayrıntıları hakkında konuklarına bilgi sunmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Zarif Rahmetoğlu inşaat sektöründe faaliyet gösteren, Afganistan'da anahtar teslimi hastane projeleri gerçekleştiren HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır. 

Zarif Rahmetoğlu programa katıldığı sırada TİKA projelerinde yüklenicilik yapmaktaydı ve gerekli malzemeyi Dubai’den sağlamaktaydı. Kendi ifadesine göre; TKG programından sonra, Türkiye’deki potansiyeli yakından tanıyınca tüm satın almalarını ülkemizden yapmaya başlamış. Geçen yıllar içinde Afganistan’da bir kaç adet anahtar   teslim hastane yapmıştır.

Zarif Rahmetoğlu 2007 yılında ailesini de Türkiye’ye taşıyarak, Ankara-Öveçler’de ev ve iş yeri satın alarak yerleşmiştir.

Türkiye’de de bazı inşaat projelerini yüklenici olarak üstlenmiştir. Ankara’da havaalanı yolunda bir enjektör fabrikası satın almıştır. Ayrıca bir ortak ile birlikte 3 yıl önce Almanya’da  hareketli hasta yatağı üreten  fabrikayı devralmıştır. Türkiye’ye ve bölge ülkelerine hasta yatağı pazarlamaktadır. 

Ekonomi Kulubü  Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.