15. TKG üyesi Erkinbek Djoroev (solda) Kırgızistan'da arıcılık faaliyetlerini geliştirmek amacıyla, Kırgız Cumhuriyeti Avrasya İş Kulübü (EBC) Girişimciler Derneği adına Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile İşbirliği Protokolü imzalandı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde 10 Haziran 2021 Perşembe günü düzenlenen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'a TOBB ETÜ Fahri Doktora Tevcih töreni ve Türk-Kırgız İş Forumu'nda Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile Kırgız Cumhuriyeti Avrasya İş Kulübü (EBC) Girişimciler Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

TKG  web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

İşbirliği protokolü, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin (sağda) ile EBC Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Erkinbek Djoroev  (solda) arasında imzalandı.

Törende Kırgız Cumhuriyeti Yatırımların Teşviki ve Korunması Bakanı Almambet Shykmamatov, TOBB yetkilileri, Kırgız iş adamları ve diğer davetliler hazır bulundu.


TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na başkent Bişkek'ten katılan Erkinbek Djoroev (solda) inşaat sektöründe faaliyet gösteren, spor salonları, halı saha, tenis kortları vb spor tesisleri inşaatları yapan, spor malzemeleri ve ekipmanları toptan ticareti ile uğraşan, uluslar arası sigorta şirketlerine ülke genelinde hizmet sunan şirketler grubu sahibidir. Egemendik-Türkiye Mezunları Derneği önceki dönem başkanıdır. 

15. TKG üyesi Erkinbek Djoroev Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü ve ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü  Yüksek Lisans mezunudur.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin (sağda) protokolün amacının iş birliği sağlamak ve taraflar arasında özel çalışma düzenlemelerini belirleyerek etkin bir iletişim kanalı oluşturmak olduğunu söyledi. Protokolde ayrıca arıcılık alanında deneyim, teknoloji ve bilgi alışverişi, Kırgız Cumhuriyeti'ndeki arıcılara yönelik eğitim ve öğretim faaliyetleri, Kırgız balının dünya standartlarında üretilmesi ve dünya pazarına ve ihracatına destek gibi konuların yer aldığı belirtildi.

Son Dakika haber sitesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Haberler Com sitesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.