Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a, 10 Haziran 2021 Perşembe günü TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen tören ile TOBB ETÜ Fahri Doktorası sunuldu.

TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki diploma ve cübbe giyme töreninin ardından da Türk – Kırgız İş Forumu gerçekleştirildi.​

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgız halkı ve şahsı adına Hisarcıklıoğlu'na ve TOBB ETÜ'ye misafirperverliği, güzel karşılaması ve fahri doktora unvanı için teşekkür ederek, bunun büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirtti.

"Biz Kırgızistan ile Türkiye arasında iş birliğinin güçlenmesini arzuluyoruz ve bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğimizi belirtmek istiyorum." diyen Caparov, Türkiye ile iş birliklerinin her alanda olduğunu ve bunların başında ise ekonomik iş birliği geldiğini kaydetti.

Caparov, "Bizim kanımız ve tarihimiz bir. Biz Türk dili konuşan halklarız. Bunu özellikle büyük bir heyecanla belirtmek istiyorum." dedi.

Konuşmasında iki ülke arasındaki ticari ilişkilere de değinen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan'da çeşitli sektörlerde 500 civarında Türkiye sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini belirterek, bu firmaların, 5 bini aşkın Kırgız vatandaşına istihdam sağladığını vurguladı.

Kırgızistan Ankara Büyükelçiliği web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

TOBB tarafından düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programına katılmış olan 10. TKG üyesi Temirlan Sarlybek Uulu,  15. TKG  üyesi Erkinbek Djoroev, 16. TKG üyesi Mirbek Okenov, 18. TKG üyesi Zavurbek Turmanidze, 19. TKG üyeleri Nurlanbek Daminov ve Elvira Borombaeva, 20. TKG üyesi Ulan Cholponbaev Kırgızistan Cumhurbaşkanı'nın TOBB ziyaretine eşlik etiiler ve  Türk- Kırgız İş Forumu'na katılarak, yararlı görüşmeler yaptılar.