Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Korunması Bakanı Almambet Shykmamatov ile 8 Haziran 2021 Salı günü  TOBB ETÜ’de biraraya geldi.​

10. TKG programına  Kırgızistan'dan katılan  Temirlan Sarlykbek Uulu (sağdan 4.) Kırgızistan Yatırım Teşviki ve Korunması Bakanı Almambet Shykmamatov'a bu toplantıda eşlik etti. 

Bu topantıda 10 Haziran 2021 Perşembe günü Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’a TOBB ETÜ Fahri Doktorası sunulması programının ayrıntıları gözden geçirildi.

Toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanının ziyareti kapsamında düzenlenecek olan Kırgızistan-Türkiye İş Forumu'nun  yapılması gereken düzenlemeler üzerinde çalışıldı.

Kırgızistan kökenli TOBB Bilgi Erişim Müdürü Oskonbek Abdraimov  (soldan 5.)  toplantıya katılarak, heyete ev sahipliği yaptı.

TOBB web sayfasında yayınlanan toplantı haberine ve farklı fotoğraflara  bu linkten ulaşılmaktadır. 

DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Kırgız-Türk İş Konseyi'nin Kırgızistan tarafı eşbaşkanı olan 10. TKG programı katılımcısı Temirlan Sarlykbek Uulu ülkelerimiz arasındaki iş hacminin artırılması için çaba göstermektedir. 

TOBB tarafından Ankara, Beypazarı ve da düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan Temirlan Sarlykbek Uulu toplu yemek üretimi, mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Temirlan Sarlykbek Uulu geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır.

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü'nü bitiren 10. TKG üyesi Temirlan Sarlykbek Uulu Siyasal Bİlgiler Fakültesi'nde Yüksek Lisans yapmıştır. Ünlü Manas Destanı'nı kısaltarak Türkçe, ingillizce ve Ruca olarak aynı kitapta 3 dilde ve  resimli olarak yayınlamıştır.