22. TKG Üyesi Elchin Babayev (solda) Türkiye Azerbaycan İş Forumu kapsamında 18 Şubat 2021 Perşembe günü düzenlenen törende  İşbirliği Protokolu İmzaladı.

Türkiye-Azerbaycan İş Forumu kapsamında iki ülkenin kurumları, sivil toplum kuruluşları (STK) ile iş dünyası arasında değeri 100 milyon doları aşan onbir anlaşma ve mutabakat zaptı imza altına alındı.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı Ali Esedov, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov ve 2 ülke iş dünyasının katılımıyla başkent Ankara'da Türkiye-Azerbaycan İş Forumu düzenlendi.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.


İş Forumu kapsamında 22. TKG programı katılımcısı Elchin Babayev, ailesinin sahibi olduğu Bakü Tekstil Fabrikası ile Kahramanmaraş'ta kendi yatırımları  olan  Bakü Örme  firması arasında kumaş boyama ve örme alanlarında bir iş birliği protokolu imzalandı. Bu iki kardeş şirket  yeni kurulacak olan dört ortak üretim tesisi için iş birliği yapacaklar.

Aynı törende Elchin Babayev arkadaşımıızn annesi Sakina Babayeva da Azerbaycan Girişimci Kadınlar Birliği (AQSİA) başkanı olarak, Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) ile kadın girişimciliğinin geliştirilmesi konusunda mutabakat zaptı imzaladı.

DEİK web sayfasında yayınlanan Türkiye Azerbaycan İş Forumu haberine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Dünya gazetesinde yayınlanan fotoğrafalı imza töreni haberine bu linten ulaşılmaktadır.

Türkiye Azerbaycan İş Forumu hakkında TOBB web sayfasında yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linin tıklanması yeterli olacaktır.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 22. TKG programına Azerbaycan'dan katılan Elchin Babayev (sağda)  Baki Tekstil Fabrik firmasının sahibi ve üst düzey yöneticisidir. Şirket, çorap, çamaşır ve iş giysileri imalatı yapılmaktadır. MUSİAD, ASK, MORSAL dernekleri üyesidir.

TOBB tarafından 17-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara, Isparta, Burdur, Antalya ve İstanbul'da düzenlenen 22. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na 19 ülkeden 49 katılımcı iştirak etmiştir.