TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kırgızistan temsilcisi olarak katılan Elvira Borombaeva geri dönüşüm teknolojileri konusuna ilgi duyan bir grup girişimci ile birlikte 12-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen  Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarı'na katılarak, yararlı bağlantılar kurdu. 

19. TKG programı katılımcısı Elvira Borombaeva Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarı kapsamında tanıştığı çeşitli geri dönüşüm şirketlerinin  tesislerini ziyaret ederek, Kırgızistan'da benzer tesisler kurabilmek için işbirliği olanakları hakkında bilgi aldı. 

İzmir Çevre ve Geri Dönüşüm Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Elvira Borombaeva enerji, is geliştirme ve hukuk alanlarında danışmanlık hizmeti veren şirket sahibi ve üst düzey yöneticidir.

19. TKG üyesi Elvira Brombaeva NABA (Ulusal İş Dernekleri Birliği ve Küçük HES Birliği Başkanlık görevlerini yürütmektedir. Yatırım Kurulu ve Yolsuzluk Forumu üyesidir. Ayrıca Egemendik Türkiye Mezunları Derneği Kadın Komisyonu Başkanıdır. 

Elvira Brombaeva Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Ankara Üniversitesi Uluslararası  İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora yapmıştır.

 Elvira Brombaeva  İzmir'de bulundukları sırada çalışma saatleri dışında ekip arkadaşları ile birlikte başta Kordonboyu olmak üzere  şehrin popüler mekanlarını ziyaret etti.