TKG programlarına Kazakistan'ın eski başkenti Almaty'den katılan 17. TKG üyesi Yermek Abdimanapov (sağda), 18. TKG programı üyesi Almas Toxanov (solda) ve 19. TKG üyesi Marat  Shyrymbayev (ortada) T.C. Almati Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına birlikte katıldı.

18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan temsilcisi olarak Almas Toxanov lojistik, depolama, gümrükleme, sertifika temini, uluslararası ve ülke içinde taşımacılık konularında faaliyetleri olan şirket sahibidir. 


19. TKG programından dönem arkadaşları Dinmukhammed Ziyatbekov (solda) ve  Marat  Shyrymbayev (sağda) Cumhuriyet Bayramı kutlamasında birlikte olmanın memnuniyetini paylaştı.

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kazakistan'dan katılan Marat  Shyrymbayev toplu konut yarımları yapan, inşaat malzemesi (beton üreten, bordür ve beton kanalizasyon halkaları) üreten, büyük çimento siloları sahibi olan şirkette üst düzey yöneticidir. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. TKG programı katılımcısı Dinmukhammed Ziyatbekov inşaat sektöründe faaliyet gösteren, proje danışmanlığı hizmeti sağlayan ve inşaat malzemesi ticareti yapan, ayrıca turizm ve özellikle iş heyeti turizmi  sektöründe faaliyet gösteren şirket sahibidir

18. TKG üyesi Askar Tazhiken (sağda) T.C. Almatı Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına katılarak Başkonsolos Ali Rıza Akıncı'ya kutlama dileklerini sundu.

TOBB tarafından Ankara, Gaziantep, Malatya ve İstanbul'da düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na katılan Askar Tazhiken (sağda) bisküvi, çikolata v gıda üretiminde kullanılan  katkı maddelerinin toptan ticareti ile uğraşan şirketin ortağı ve üst düzey yöneticisidir. 


TC. Almati Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı (soldan 2.) Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliğinin düzenlenmesindeki emekleri nedeniyle  19. TKG üyesi Yelik Soltanayeva'ya (sol başta) ) ve 17. TKG üyesi Yermek Abdimanapov'a  (sağ başta)  özel olarak teşekkür etti.

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Yelik Soltanayeva T.C. Almaty Başkonsolosluğu Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır. Al-Farabi Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Dili Bölümünden mezundur.  Ayrıca, AÜ Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde konuk öğrenci olarak  bir yıl öğrenim görmüştür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı Yermek Abdimanapov  T.C. Almaty Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktadır.


T.C. Astana Nur-Sultan Büyükelçiliği  paylaştığı bu fotoğrafla Kazakistan'ın yeni başkentinin önemli binasının  Türk Bayrağı şeklinde ışıklandırıldığını duyurdu.