16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova'dan katılan Berkant Curi'nin yönetmenliği üstlendiği OKUL adlı belgeselin gala gösterimi başkent Priştine'de 24 Ekim 2021 Pazar gecesi  ABC sinema salonunda düzenlendi. 

19. TKG üyesi Furkan Ergüler (sol başta) gala gecesine katılarak 16. TKG programı üyesi Berkant Curi'yi (soldan 5.)  kutladı.

Belgeselde Dobruçan “Nazim Hikmet” İlköğretim Okulu’nda Hilal adlı kız çocuğunun sınıfta tek öğrenci olarak devam etmesi anlatılarak, Kosova’da 70 yıldır Türkçe eğitimin ayakta kalması için sürdürülen mücadele yansıtılmaktadır. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı -YTB ve Kosova Sinematografi Merkezi destekleriyle hazırlanan “Okul” belgeseli galasına; Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP milletvekilleri Fidan Jılta ve Enis Kervan, KDTP Başkan Yardımcısı Müferra Şinik, KDTP Genel Sekreteri Varol Bekteş ve davetliler katıldı. 


Yönetmen ve Proje Tasarımcısı Berkant Curi İngilizce altyazılı “Okul” belgeseli gösteriminden sonra yaptığı konuşmada Kosova’nın çok kültürel yapıya sahip olmasının önemli bir değeri teşkil ettiğini, bu çerçevede Türklerin varlığının da ayrı bir değer taşıdığını vurguladı. Bu değerlerin yansıtılmasında eğitimin ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Curi, 70 yıl bura topraklarda Türkçe eğitimin yaşatılmasında kurumsal çalışmalar yanı sıra ailelerin de desteğinin büyük olduğunu vurguladı. Bir öğrenciyle çalışan sınıfların olmamasını dileyen Curi, Türkçe sınıfların kapanmaması için çalışmaların yoğunlaştırılması gereğine işaret etti.

Okul belgeseli  hakkında basınd açıkan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İzmir, Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Kosova temsilcisi olarak katılan  Berkant Curi programa katıldığı sırada organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktaydı.

16. TKG üyesi Berkant Curi yapımcılığını,  yönetmenliğini ve senaristliğini  üstlendiği  "Rumeli'de Bir Udi : Rasim Salih" adlı belgeselin gala gösterimi için  3 Nisan 2016 Pazar günü Priştine'de  Ulusal Tiyatro'da  konserli bir etkinlik düzenlemişti. Bu etkinlik hakkında TKG web sayfamızda yayınlanmakta olan habere ulaşmak için bu linkin tıklanması önerilmektedir.