alt

16. TKG üyesi BERKANT CURİ (solda) yapımcılığını,  yönetmenliğini ve senaristliğini  üstlendiği  "Rumeli'de Bir Udi : Rasim Salih" adlı belgeselin gala gösterimi için  3 Nisan 2016 Pazar günü Priştine'de  Ulusal Tiyatro'da  konserli bir etkinlik düzenledi.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Kosova Kültür Bakanlığı desteğiyle Udi Rasim Salih anısına hazırlanan belgeselin gösterimine Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka, T.C.Priştine Büyükelçisi KıIVILCIM KILIÇ,  “Gerçek” Derneği"nin tüm başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kosova Haber portalında yayınlanan fotoğrafalı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Ulusal Tiyatroda düzenlenen Belgesel gösterimi öncesi konuşan Yönetmen BERKANT CURİ  “Rasim Salih Kosova’da ortak kültürümüzün ortak değeridir. Birlikte yaşamanın, birlikte bir sanatı icra etmenin en güzel yansımasıdır” dedi.

Projeye beş yıl önce başladığını belirten Curi, projenin arkasında çok büyük bir ekibin bulunduğunu ve kendisine yardımcı olanlar sayesinde Türk kültürü ve müziğinin günümüze taşınmasına ön ayak olmuş bir şahsiyeti yeni nesille tanıştırmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

alt

Konuşmaların ardından Rasim Salih tutukunu olduğu müzik ile anıldı. Eski Priştine Orkestarası üyeleri ve genç müzisyenleri bir araya getiren orkestra Rasim Salih için çaldı. 16. TKG üyesi BERKAN CURİ (sağda) büyükbabasının yolundan ilerleyerrk konserde ud  çaldı. 

Time Balkan portalında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Belgesel gösterimi için düzenelenen gala gecesinde  ayrıca  “Rasim Salih Kosova Türk Müziği Ödülleri” de ilk kez verildi. 16. TKGüyesi BERKANT CURİ  (solda) ödül almaya hak kazanan sanatçıları kutladı.

 "Rumeli'de Bir Udi : Rasim Salih" belgesinin hazırlanması ve gala gösternminin yapılması projesine   T.C Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı maddid estek vermiştir. 

alt

Türk Müziğinin üstadı udi Rasim Salih, ölümünün 22. yılında belgesel gösterimi ile anıldı. Rasim Salih anısına torunu BERKANT CURİ (soldan 4.) tarafından hazırlanan belgesel gösterimi ile yoğun katılımın olduğu Priştine Ulusal Tiyatrosunda akşam merhumun hayatı, Türk Müziğine katkısı, genç müzisyenleri yetiştirmesi, uduyla kemanıyla müthiş bir çalışma ile seyircileri geçmişe götürdü ve duygu dolu anlar yaşattı. 

Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Manisa, İzmir ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına Kosova'dan katılan BERKANT CURİ, organizasyon, klip ve belgesel çekimi, proje danışmanlığı ve kültür projeleri yürüten şirkette  yönetici ve yapımcı olarak çalışmaktadır. TRT ile bazı müzik projelerinde ortak çalışmlar yapmaktadır.