Geleneksel Kültürü Korumaya Özen Gösteren 12. TKG Üyelerimize Selam Olsun


12. TKG programına Kırım'dan katılan MUKHAMED ALİ SULAYMANOV (sol başta) Kırım'ın başkenti,  Akmescit (Simferopol) şehrinde  01 Kasım 2018 Perşembe günü düzenlenen ve İsmail Gaspıralı'ya adanmış olan "I.  Edebi Tercüme- Genç Tercüman"  yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

İsmail Müftü-Zade İlim ve Maarif İnkişaf Vakfı tarafından  desteklenen yarışmada dereceye girenlere kitaplar, sertifika ve para ödülleri verildi.

Genç Tercüman (İsmail Gaspıralı 1. Edebi Tercüme Yarışması) ödül törenine ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Ödül töreninin video görüntülerine bu linki tıklayarak ulaşmak mümkündür.

12. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi MUKHAMED ALI SULAYMANOV  alüminyum doğrama ve alüminyum dış cephe sistemleri, prefabrik iç ve dış sıhhi tesisat, şehir su  ve kanalizasyon şebekesi işleri yapan şirket sahibidir. 

Uluslararası İş Geliştirme ve Yatırım Projeleri Merkezi'nin kurucusu ve başkanı olan MUKHAMED ALİ SULAYMANOV iletişim çağının ürünleri olan internet ve nano teknoloji konusundaki çalışmaları yakından izlemektedir.

TOBB tarafından Ankara, Karaman, Konya ve İstanbul'da düzenlenen 12. TKG programına Kırım'dan katılan MUKHAMED  ALI SULAYMANOV   100 yıl önce yaşamış olan ünlü düşünür Kırım Türkü, gazeteci, yazar ve eğitimci  İSMAİL GASPIRALI  görüş ve önerileri konusunda yazmış olduğu deneme kitabında ve yapmış olduğu söyleşi programlarında, Kırım Türkleri'nin milli ideallerinin güçlendirilmesi için 21. yüzılın getirdiği son yeniliklerden ve internet olanaklarından yararlanmak gerektiği konusundaki görüşlerini ve önerilerini paylaşmıştır.

12. TKG programına Ukrayna'dan katılan YULİYA KUCHMA (sağda) 3 Kasım 2018 Cumartesi günü  başkent Kiev'de bulunan Park Kiev Rus alanındaki inşa edilen tarihi kalede gerçekleşen " Atlı Dövüş Sanatları Festivali"ne katılarak İSKİTLER'in ata binme ve at üzerinde  savaşma geleneğini canlandıran  kızı ANGELİNA KUCHMA'ya (solda)  destek oldu.  

Festival kapsamında tarihi giysi uyarlaması, at binme ve ok atma dallarında yarışmalar yapılarak, ödüller dağıtıldı.

YULİYA KUCHMA'nın kızı ANGELİNA KUCHMA Türkiye'de ve Ukrayna'da "Geleneksel Okçuluk" yarışmalarına düzenli olarak katılmaktadır. 

Tarihte M.Ö. 700 ile 300 yılları arasında yaşamış gizemli halk İSKİTLER Orta Asya'dan göçle gelerek bugün Romanya, Moldova, Ukrayna ve Rusya’nın güney kısmını içine alan bölgedeki bozkırlara yerleşmişlerdi. Savaşçı, zal,m ve zenginliğe meraklı bir kavim olarak bilinirlerdi.

 

12. TKG üyesi YULİYA UCHMA'nın  (sağda) tarihi dönemi canlandıran tema parkındaki izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

12. TKG programına  Ukrayna'nın başkenti Kiev'den katılan YULİYA KUCHMA danışmanlık ve tercüme şirketi sahibidir.  YULİYA KUCHMA Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Kültür Ataşesi olarak görev yapan eşi ve çocukları ile birlikte Haziran 2011-kim 2017 tarihleri arasında İstanbul'da yaşadı.