Batı Trakya’da Kadınlar Toplumsal Çalışmalara Gönüllü Olarak Katılıyor


alt

27 Ağustos 2016 Cumartesi günü Batı Trakya Bölgesi Gümülcine ili  ziyaretimiz sırasında, BAKEŞ Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğiitm Şirketi Genel Müdürü PERVİN HAYRULLAH (sağda) ile birlikte Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği'ni ziyaret ettik. 

alt

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'nun selamları ile birlkte gönderdiği TOBB plaketi 27 Ağustos 2016  Cumartesi akşamı Gümülcine'nin kırsalında bulunan ASBA Tavernada düzenlenen Batı Trakya TKG Grubu  yemeğinde BAKEŞ  Genel Müdürü PERVİN HAYRULLAH'a (sağda) teslim edilmiştir.

BAKEŞ Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğiitm Şirketi   7 Mayıs 2007 tarihinde 44 kurucu üyeyle İskeçe’de kurulmuş kar amacı gütmeyen, vakıf niteliğinde bir şirkettir.

Batı Trakya Türk Azınlığının eğitim ve kültür seviyesinin yükseltilmesine katkı sağlayacak her alanda çalışmalar yapmak, Türk dilini ve kültürünü araştırıp-geliştirmeye yönelik, eğitimsel, pedagojik, kültürel, tarihi ve genel olarak bilimsel araştırma ve çalışmaları gerçekleştirmek, İlköğretim, Ortaöğretim ve Yüksek Öğretim kurumları, çocuk yuvaları, ana okulları kurmak, şirket tüzüğüne uygun olarak yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak BAKEŞ’in genel amaçları arasındadır.

BAKEŞ ile ilgili ayrıntılı bilgilere web sayfasına ait bu linkten ulaşmak mümkündür. 

alt

Batı Trakya'da yaşayan Türk toplumunu güçlendrilmesi çalışmalarında gönüllü olarak görev ve sorumluluk üstelenen çalışkan Türk Kızları  NURAN MUSTAFA (solda), SİBEL OSMANOĞLU (ortada) ve  SİBEL MUSTAFAOĞLU'nu (sağda)  kutluyor ve başarılar diliyoruz.  

NURAN MUSTAFA ve SİBEL OSMANOĞLU Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Kadın Komisyonunu Asbaşkanı olarak görev yapmaktadırlar. 

alt

Gümülcine ziyaretimizde bizi yalnız bırakmayan, siyeset alanında başarılı işlere imza atan  SİBEL MUSTAFAOĞLU (sağda) Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısıdır. Ayrıca, Gümülcine belediyesi'de Belediye gayrımenkul malvarlığı yönetme şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır.

alt

Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık bölümünden mezun olan SİBEL OSMANOĞLU (sağdan 2.) iki kızı  ve eşi ile birlikte Gümülcine'ye 30 km uzaklıktaki İskeçe şehrinde yaşamaktadır. Gönüllü olarak  üstlenmiş olduğu Batı Trakya Azınlığı Yüksek tahsilliler Derneği Kadın Komisyonu Asbaşkanlığı görevinin yanısıra profesyonel olarak  tercümanlık ve danışmanlık hizmeti sunmaktadır. 

Batı Trakya ziyaretimize ait farklı fotoğraflar özel bir albüm olarak TKG facebook sayfamıza eklenmiştir.  Batı Trakya Albümü'ne  ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

PERVİN HAYRULLAH (sağda) ODTÜ mezunudur. 1. TKG programı heyet başkanı GALİP GALİP'in yönetim kurulu başkanI olduğu BAKEŞ Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi  genel müdürü olarak görev yapmaktadır.

Batı Trakya'daki azınlık toplumunun haklarını AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı)  nezdinde  izlemekte ve savunmaktadır.  

Rodop Rüzgarı sitesinde yayınlanan bu konudaki habere ulaşmak için lütfen tıklayınız.

alt

18. TKG üyesi GÜNER MUSTAFA'nın değerli eşi FİKRİYE MOLLA HASAN (sağda)   İskeçe ziyaretimize eşlik etti.  

İskeçe'de ev sahipliği yapan 14. TKG üyesi ŞEMSETTİN MUSTAFAOĞLU'nun değerli  eşine (solda) çok teşekkür ediyoruz. 

27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen TKG Batı Trakya Grubu ziyareti konusunda 13. TKG üyemiz HASAN HASAN tarafından Gündem Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.