Gümülcine Türk Gençler Birliği tarafından 15 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen toplantıya katılan TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU (sağda) yaklaşık 150 civarında soydaşımızla bir araya gelerek, Türk-Yunan İlişkileri, Batı Trakya’da yaşayan soydaşlarımızın sorunları, soydaşlarımız arasında girişimcilik kültürünün yayılması için muhtemel birlikte çalışma alanları konusunda görüş alışverişinde bulunmuştur.
TOBB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine bu linkten erişim olanaklıdır.
1. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen Batı Trakya Eğitim Vakfı Yönetim Kururlu Başkanı GALİP GALİP (ön sırada, sağdan 2.) ve BAKEŞ Genel Müdürü PERVİN HAYRULLAH (3. sırada, sağ başta) TOBB Başkanı ve yanındaki heyet üyeleri ile yakından ilgilendi.
6. TKG programına İskeçe'den katılan CENGİZ UZUN (4. sırada, ortada) turizm sektöründe faaliyet göstermektedir, seyahat acentesi sahibidir.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümülcine’de gerçekleştirilen “Türkiye-Yunanistan 2. Bölgesel İş Forumu” toplantısı için Yunanistan’a bir günlük bir ziyaret gerçekleştirdi.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün de katıldığı ziyaret programı kapsamında, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki TOBB heyeti İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti. Program kapsamında Hisarcıklıoğlu ayrıca, İskeçe Çınar Camiinde Cuma namazı sonrasında soydaşlarımızla bir araya geldi.
TOBB Başkanı M. RÎFAT HİSARCIKLIOĞLU (sağ başta) 14-15 Ocak 2011 tarihlerinde Batı Trakya'yı ziyaret ederek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü AHMET METE (soldan 2.) ile İskeçe Müftülüğü makamında görüşmüştür.
14 Ocak 2011 tarihinde Gümülcine'de gerçekleşen Yunanistan-Türkiye 2. Bölgesel İş Forumu hakkında ayrıntılara Azınlıkça internet gazetesinin bu linkinden erişim olanaklıdır.
Batı Trakya'da yaşamakta olan Osmanlı ardılı Türkler, Lozan Barış Antlaşmasının sağladığı haklardan yararlanmakla birlikte, yerel koşullarda gerçekleşen çeşitli dayatmalar ve zorlamalar nedeniyle özellikle örgütlenme ve sivil toplum faaliyetleri konusunda güçlükler yaşamaktadır. Örneğin kurulan derneklerde "Türk" sözcüğü kullanılamamaktadır.
Batı Trakya Türkleri hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.