Romanya’dan Melek Amet 7. Balkan Türk Kadınları Sempozyumunu Başarıyla Düzenledi


alt

Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı ve 2. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı MELEK AMET (soldan 7.)  tarafından 11-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Köstence'de düzenlenen 7.  Balkan Türk Kadınları Sempozyumu  başarıyla gerçekleşti.

 2. TKG üyesi ve  Romanya Demokrat Türk Birliği Kadın Komisyonu Başkanı MELEK AMET (ön sırda, soldan 7.) sempozyumun açılış konuşmsını yapmıştır.

T.C. Köstence Başkonsolosu Ali Boz Çalışkan, Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü, Türk Birliği Milletvekili İbram Hüseyin, Köstence Vali Yardımcıları Mustafa Levent Akkoyun ve Ersun Hanefi, Azınlıklar Bölümü Müsteşarı Ahmet Alidin birer selamlama konuşmaları yapmışlar ve sempozyumun tüm Türk kadınlarına hayırlı olmasını dilemişlerdir. Açılışta ayrıca yurt dışından gelen misafirler de kısa birer selamlama konuşması yapmışlardır.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 2. TKG programına Romanya'nın Türk şehri Köstence'de katılan  MELEK AMET (soldan 2.)  iki yılda bir  "Balkanlarda Türk Kadını Sempozyumu" nu başarıyla gerçekleştirmektedir.  Romanya demokrat Türk Bişriği kadı Komisyonu başkanı olan MELEK AMET'e çalışmalarında en önemli destek ve yardım  9. TKG programı katılımcısı (DURIE ACCOIUM)  DURİYE AKKOYUN  (sağ başta) tarafından sağlanmaktadır. 

TKG programı katılımcıları olan değerli arkadaşlarımız  MELEK AMET ve DURİYE AKKOYUN'u  Romanya'daki Türk toplumunu varlığı ve gelişimi  için yapmış olduklaraı özverili çalışmaları nedeniyle kuytluyor, başarılar diliyor  ve teşekkür ediyoruz. 

alt

Sempozyuma Yunanistan Batı Trakya'da katılarak bir bildiri sunana PERVİN  CHAİROULA (solda)  sempğozyumda oturum başkanı olarak da görev üstlendi.

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal İşler Bölümü tarafından belirlenen  "20. Uluslararası Aile ve Kadın Uzlaşması" yıldönümü münasebetiyle  7. Balkan Türk Kadınları Sempozyumu  özel gündemle toplanmıştır.

Sempozyumda; ailenin, çocukları koruma, sosyalleşme, maddi ve manevi destek ve gelecek tüm kuşaklara eğitim, sosyal, kültürel ve dini değerlerin iletilmesindeki sorumluluğu; kadınların iş ve aile hayatı arasında denge oluşturmada izlediği uzlaşı polikaları; toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde; Eski Türk Kadının Gücü, Tarih Süreci İçerisinde Türk Kadını, Tarihte Öncü Türk Kadınları, Dünden Bugüne Türk Kadını, Bilim, Edebiyat ve Sanatta Türk Kadını ve Kadın ve Aile   konuları ele alınmıştır. 

alt

Sempozyumda üç oturum halinde 18 bildiri sunulmuştur. Sempozyum sonunda katılımcılara birer katılım belgesi ve teşekkür plaketi takdim edilmiştir.

Sempozyum kapsamında kültürek faaliyetler de yer almıştır. Gülten Abdullah’ın “Tarihte Öncü Türk Kadınları” Sergisi, Angelica Abdullah’ın “Türk Motifleri El sanatları” Sergisi ve genç bir ressamın yağlıboya resim sergisi misafirlerin beğenisine sunulmuştur. 

Program kapsamında  konukların  Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği’nin düzenlemiş olduğu TEPREŞ Festivaline katılımı sağlanmıştır.

7.  Balkanlarda Türk Kadını Sempozyumu  hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı  fotoğraflara  ulaşmak için Rodop Rüzgarı haber sitesinin linkinin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Azınlıkça online haber sitesindeki fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.