Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Ortak Yönetim Kurulu Toplantısı, 25 Şubat 2021 tarihinde Türk Tarafı Eş Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile Ukrayna Tarafı Eş Başkanı Sergiy Savchuk eş başkanlığında sanal ortamda gerçekleşti.​

Toplantıya Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Andrii Sybiha katılarak bir konuşma yaptı. Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere de toplantıya video mesajı göndererek Türkiye-Ukrayna ilişkileri konusunda bilgi verdi. Toplantıya ayrıca Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Valeriy Korol da iştirak etti.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Türk Tarafı Üyeleri 4 Kasım 2020 tarihinde video konferans aracılığı ile bir araya geldi.

Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası (UCCI) tarafından 2019 yılında kuruldu. Oda'nın Türkiye tarafı Başkan ve üyeleri TOBB, Ukrayna tarafı da UCCI tarafından belirleniyor.

TOBB web sayfasında yayınlanan  habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’yı ziyareti vesilesiyle 03 Şubat 2020 tariihinde Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ukrayna-Türkiye İş Forumu’na katıldı.​

İki ülkenin Cumhurbaşkanı, Forumda 2023 yılına kadar 10 milyar Dolarlık ticaret hacmi hedefi koydu.

Tamer Kıran, ayrıca Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy Çizikov ile de bir araya geldi.

TOBB web sayfasında yayınlanan  haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Polatlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Toplu, Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gennadiy Chyzhykov ve beraberindeki işadamları heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi.​

Yahya Toplu, Ukraynalı heyete Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile ikili ülke arasında tarım alanında yapılabilecek muhtemel işbirliklerine dair bilgiler verdi.

Ukrayna TSO Başkanı Chyzhykov, TOBB ile olan mevcut işbirliğini stratejik seviyeye çıkarmak istediklerini ve bununla ilgili bir çalışma yapacaklarını belirtti.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.