Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev; Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu 2 Kasım 2020 tarihinde Bakü'yü ziyaret eden  Türk Ticaret ve Sanayi Odası heyetini kabul etti.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Türk TSO’nun 2 Kasım 2020 tarihinde Bakü'de düzenlenen olağanüstü toplantısında, Türk dünyası iş camiasının Azerbaycan'a desteğini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Tüm dünyayı, Ermenistan saldırılarına 'dur' demeye davet ediyorum. Biz, Türk iş dünyası olarak bu haklı davasında Azerbaycan'ın yanında durmaya, desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Toplantıya, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayıl Cabbarov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Türk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve Kazakistan ticaret odaları yetkilileri katıldı.

Toplantıda; Türk Keneşi Genel Sekreteri, Büyükelçi Bagdat Amreyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Dış İşleri Bakan Yardımcısı Ramiz Hasanov, Azerbaycan Sahipkarlar Konfederasyonu Başkanı Memmed Musayev, Kırgızistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Marat Şarşekeyev ve Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adham İkramov da birer konuşma yaptı. Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası Başkanı Ablay Myrzahhmetov ise toplantıya video konferans ile bağlandı.​

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Türk Konseyi, Ermenistan'ın saldırılarından etkilenen Azerbaycanlı sivillere insani yardım gönderdi. Türk Konseyi çatısı altında faaliyet gösteren Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2 Kasım 2020 tarihinde Bakü'de düzenlenen olağanüstü toplantısının ardından, Ermenistan'ın füze ve toplarla saldırdığı Berde kentine insani yardım malzemesi gönderildi.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere ve farklı fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki Türkiye ekonomisinin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (Türk TSO) "Azerbaycan Özel Gündemi" ile yapacağı olağanüstü toplantı için 01 Kasım 2020 tarihinde  Bakü'ye gitti. 

Heyette, Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İcra Kurulu Üyesi Metin Demir ve TOBB üyeleri yer aldı.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Azerbaycan Ulusal İşverenler Konfederasyonu Başkanı Mehmet Musayev ile 18 Şubat 2021 tarihinde Ankara'da TOBB binasında görüştü.

TOBB web sayfasında yayınlanan habere bu linkten ulaşmak mümkündür.