14. TKG programı katılımcısı ERGİN SUNGUR  8 Ekim 2019 Çarşamba günü gerçekleşecek milletvekili seçimlerinde Kosova Demokrat Türk Partisinin listesinden  Vıçıtırın şehrinden 8. sırada aday oldu.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahsiar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova temsilcisi olarak katılan Vıçıtırın Belediyesi Meclis Üyesi ERGİN SUNGUR inşaat, dekorasyon sektöründe faaliyet gösteren şiket sahibidir ve Çeşme kültür Derneği Başkanıdır.

14. TKG üyesi ERGİN SUNGUR'un seçim çalışmalarına ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür. 

19. TKG programı katılımcısı FURKANE RGÜLER, seçimlere Prizren kentinden,  Kosova Demokrat Türk Partisinin listesinden milletvekilli adayı olarak katılıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler  Programı katılımcısı FURKAN ERGÜLER  A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.  Republic of Kosovo Assembly'de Meclis Başkan Vekili Danışmanı olarak görev yapmaktadır. Prizren Esnaf  İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ofis mobilyası ve okul mobilyası ticareti yapan şirket sahibidir. Ayrıca Prizren şehrinde kafe restoran işletmektedir. Turizm ve organizasyon firması sahibidir.


19. TKG üyesi FURKAN ERGÜLER'in (solda) seçim çalışmalarına ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Yeni bir seçim dönemine giren Kosova'da 6 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek erken parlamento seçimlerinin heyecanı tüm ülkeyi sardı. Seçimlerde tam binyediyüz milletvekili adayı yarışacaak. Kosova'nın seçmen sayısı yurt dışınd ayaşaayaan vatandaşlarla birlikte yaklaşık iki milyonu bulmaktadır. 

Kosova'da seçimlere 20 siyasi parti, 4 koalisyon ve 1 bağımsız aday katılacak. Adaylar 120 sandalyeli meclis için kıyasıya yarışacak.

Kosova'da özgürlüğün sağlandığı 1999 yılından bu yana altıncı kez parlamento seçimleri düzenlenecek.

Seçimlere katılan Kosova Türklerinin tek partisi konumundaki Kosova Demokratik Türk Partisi de seçim kampanyasını hızlandırdı. Seçimlere 30 milletvekili adayı ile katılan KDTP, Kosovalı Türklerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve daha ileriye taşınması için çalışacağını açıkladı.

Haberler com sitesinde yayınlanan seçim haberinin ayrıntılarına bu linkten ulaşılmaktadır.

Kosova'da yaşayan Türk toplumunun hakları için mücadele eden değerli arkadaşlarımızı kutluyor, seçimlerde başarılar diliyoruz.