17. TKG programına Tacikistan'dan katılan  HOKIMDJON JABOROV (sol başta) 12-19 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen MITT  Moscvow 2019 - 24. Moskova Turizm Fuarında Tacikistan'ın ülke standında yönetici olarak görev üstlendi ve ülke tanıtımı yaptı.

Hürriyet Gazetesinde yayınlanan MITT Moscow 2019 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu llinkin tıklanması yeterli olacaktır.

17. TKG üyesi HOKIMDJON JABOROV 'un Moskova Turizm Fuarı izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 17. TKG programına katılan HOKIMDJON JABOROV  PVC ve  alüminyum  kapı pencere üretimi yapan, inşaat mobilyası, korkulu ve merdiven imalatları alanında faaliyet göstere şirket sahibidir. Tacikistan İşadamları Derneği (ASOT) üyesidir. 

17. TKG  programına Romanya'dan katılan Dr. ERGHİN HAGİCALİL (kürsüde solda) 22 Mart 2019 Cuma günü Köstence'de bulunan Ovidus Üniversitesi anfisinde  söyleşi programına katılarak, görüş ve düşüncelerini, deneyimlerini gençlerle paylaştı.

TOBB tarafından 1-12 Mart 2014 tarihleri arasında Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul illerinde düznelenen 17. TKG programı katılımcısı ERGHİN HAGİCALİL  tıp doktorudur. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren, Romanya genelinde poliklinik ve laboratuvar işleten şirket sahibidir.

ERGHİN HAGİCALİL Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği üyesidir.

ERGHİN HAGİCALİL'in konferans anılarına ait farklı fotoğraflara arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşmak mümkündür.

17. TKG programına Afganistan'dan katılan MOHD MUSTAFA ELMİ Aralık 2018 ve Ocak 2019 tarihlerinde ABD'nin başkenti Washington D.C. ve New York'a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

New York'un ünlü Manhattan bölgesinde kalan MUSTAFA ELMİ çevredeki popüler mekanları ziyaret etti. 

TOBB tarafından Ankara, Bursa, Adana, Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. Türkçe konuşan Girişimciler  Programı'na Afganistan temsilcisi olarak katılan  MOHD MUSTAFA ELMİ programa katıldığı sırada, Afganistan’da, Birleşik Arap Emirliklerinde  ve ABD’de ofisleri olan ve ithalat,  tedarik  ve genel ticaret alanlarında  faaliyet gösteren United Capital Investments Group şirketinin Afganistan- Kabil Ofisinin üst düzey yöneticisi olarak görev yapmaktaydı.

Siyasetle yakından ilgilenen MOHD MUSTAFA ELMİ hükümet çevreleri ile yakın ilşkii çinde çalışmaktadır. Halen Afganistan Dışişleri Bakanlığında görev yapmaktadır. 

MOHD MUSTAFA ELMİ'nin kızkardeşi Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde diplomat olarak görev yapmaktadır. Babası da Ankara'da yaşamakta ve Türkiye  ile Afganistan arasında ticaret  ve yatırırm projeleri geliştirmektedir.