Bulgaristan'dan 19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sağdan 2.) İran ile başlattığı ticari işbirliğinin ilk görüşmelerini 26 Eylül 2018 tarihinde İstanbul'da Ramazan Bingöl Geleneksel Lezzetler et lokantasında akşam yemeği davetinde gerçekleştirdi. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Kıcaeli, Gebze ve İstanbul'da  düzenlenen 19. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenmiş olan ŞENER SABRİ Bulgaristan'ın Haskovo şehrinde yaşamaktadır. Ev tekstili, sanayi tekstili, otel ve restoranlar için tekstil ürünleri, tekstil dokuları üretimi, ithalatı ve ihracatı yapan Global Textile Group şirketinin sahibidir. Ayrıca antrepo sahibidir ve depoculuk, antrepoculuk hizmeti vermektedir. Uluslararası ticaret yaparak başta tekstil olmak üzere çok sayıda ürün gruplarıyla yurt içinde ve yurt dışında alım satım yapmaktadır. 

19. TKG programına KKTC'den katılan NECDET ERGÜN (solda) iş ortağı ile birlikte, kentin atıklarının dönüştürülmesi ile  temiz ve sürdürülebilir enerji elde edilmesi projesi hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AKP Enerji Komisyonu Başkanı TANER YILDIZ'a 04 Aralık 2018 Salı günü Meclis'teki odasında bilgi sundu. 

Bir şehrin organik ve inorganik tüm “sıvı - katı - gaz” formundaki endüstriyel, evsel, tarımsal vb atıklarını BASALIA prosesi ile bertaraf ederek, şehrin “toprağını, suyunu  ve  havasını” tertemiz ve sürdürülebilir hale getirme esasından yola çıkan 7Cbasalia şirketinin faaliyet alanları arasında yeşil şehirler kurmak, madeni atıkların  ayrıştırılması ile  element ve enerji ütretimi ve toprak temizliği ve  ıslahı öne çıkmaktadır.

Ankara'da gerçekleşen bir dizi görüşme ve toplantının ardından 6 Aralık 2018 Perşembe günü İstanbul'a giderek, iş ortaklarıyla görüşen ve projenin detayları üzerinde çalışan NECDET ERGÜN 7Cbasalia projesi için özel bir web sayfası  hazırlattı.  

19. TKG programı katılımcısı NECDET ERGÜN'ün İstanbull izlenimlerine ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının  bu linkinden ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından  düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı NECDET ERGÜN, iş girişim ve yatırım ajansı sahibidir.  Ajans; Devlet birimlerine ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunmaktadır.  Kuzey Kıbrıs’taki iş, yatırım ve ticaret fırsatları konusunda danışmanlık yapmakta, global düzeyde çözüm ortakları ve güçlü networkleri ile Kıbrıs’ta ve yurt dışındaki projelerde yerli- yabancı ortaklık ve birleşmelerin sağlanması, yatırım danışmanlığı konularında hizmet sunmakta ve  uluslararası ticaret yapmaktadır. Ayrıca gayrimenkul sektöründe yap-kirala-işlet modelinde faaliyet gösteren şirket sahibidir.

19. TKG programına  Bosna Hersek'ten katılan ALMİR MUKACA (solda) Konačno Petak (sağda) sunuculuğunu üstlendiği BHRT kanlının sabah programında, Bosch markasının sponsorluğunda sağlıklı beslenme ve ev yapımı sağlıklı yiyecekler temalı programına başarıyla devam etmektedir.

19. TKG üyesi ALMİR MUKACA'nın  sağlıklı hamburger tariflerini anlattığı  26 Aralık 2018 Çarşamba günü canlı yayınlanan yılın son programına ait farklı fotoğraflarına arkadaşımızın facebook sayfasının bu linkinden ulaşılmaktadır. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından 9-20 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen 19. TKG  programına Bosna Hersek'ten katılan ALMİR MUKACA gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. Organik meyve ve meyve suyu üretimi yapan, evlere doğrudan dağıtım yoluyla organik  ürünler ticareti yapan şirket sahibidir. Bosna Hersek Federasyonu Ticaret Odası ile Organik Gıda Üreticileri  Derneği üyesidir.