Avrupa Türk İşverenler Ağı (NETU) Başkanı ve 15. TKG heyet başkanı VELİ KARAKAYA (soldan 2.)  10 Haziran 2018 tarihinde Berlin Titanic Otel de geniş katılımlı iftar yemeği verdi. 

İftar yemeğine T.C. Berlin Büyükelçisi ALİ KEMAL AYDIN (soldan 3.) ve Elçi Müsteşarı UFUK GEZER (sağ başta), Ticaret Başmüşaviri Mehmet Azgın, T.C. Kuzey Kıbrıs Büyükelçisi Oktay Öztürk, Berlin Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Ahmet Fuat Çandar, Türk Alman Ticaret Odası TD- IHK Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Berlin-Brandenburg Türk Alman İşverenler Birliği Başkanı ve 14. TKG programı heyet başkanı REMZİ KAPLAN'da  katıldı.

14. TKG programı heyet başkanı NETU'nun  REMZİ KAPLAN (soldan 2.) iftar yemeğine katılarak destek verdİ.

TOBB tarafından Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul'da düzenlenen 14. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN Almanya'nın başkenti Berlin'de uzun yıllardır et sektöründe faaliyet göstermektedir. Döner üretim tesislerinin yanısıra KAPLAN adıyla et restoranı ve döner büfeleri de işletmektedir. Berlin ve Hamburg'daki döner işleme tesislerinden  Avrupa ülkelerindeki döner büfelerine ve Türk lokantalarına pişirilmeye hazır et ve tavuk döner göndermektedir. Türk-Alman İşverenler Birliği TDU kurucusu ve başkanıdır. 2018 yılında  Zaddy's by Kaplan markasını geliştirerek, Berlin'de Zaddy'a by Kaplan adıyla yeni bir marka yaratarak döner büfeleri zinciri kurmuştur.

Ha-ber-com Berlin sitesinde yayınlanan iftar yemeğinin fotoğraflı haberine bu linkten ulaşılmaktadır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 15. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı heyet başkanı VELİ KARAKAYA (sağdan 3.), Almanya’da ve Berlin’de gayrimenkul, emlak yatırımı sektöründe faaliyet gösteren ve ayrıca yetkili araç muayene ve hasar tespiti işleriyle uğraşan şirket sahibidir. Berlin Araç Muayene Kurumu Mütevelli heyeti üyesidir. 

Avrupalı Türk İşletmeler Ağı” adındaki NETU “Netzwerk Europäisch-Türkischer Unternehmen” Berlin`deki faaliyetlerine hız kazandırarak, atağa geçti. MERKEZİ Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Avrupalı Türk İşletmeler Ağı (NETU), yeni fikirleri olan genç veya genç girişimcilerin kurduğu startupları bir araya getirdi. Toplantıda, Avrupa'daki Türkiye kökenli gençlere NETU tarafından sunulan hizmetler tanıtıldı ve gençlerin kurdukları ve kuracakları startuplar için tecrübeler paylaşıldı. NETU Başkanı Veli Karakaya, en büyük hedeflerden birinin Türk gençlerini desteklemek olduğunu belirterek, Türk gençlerine hukuk, finansa erişim ve iş ağı desteği vereceklerini söyledi.

Haberler com sitesinde yayınlanan haberin ayrıntılarına ulaşmak için  bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.

Yeni Akit Gazetesinde yayınlanan habere ulaşmak için bu linki tıklayınız.

MÜSİAD Türkiye ile görüş ayrılığı yaşayan ve aidatlarını ödemedikleri için fesh edilen MÜSİAD Berlin’in üyesi iş adamları, 2016 yılı Aralık ayının son haftasında "Avrupalı Türk İşletmeler Ağı (NETU) adlı yeni bir dernek kurdu. MÜSİAD Berlin’in kapanmasından sonra bir ay içinde faaliyete geçen NETU’nun başkanlığına  Veli Karakaya seçildi. Karakaya, MÜSİAD Berlin’in son başkanlığını da yapmıştı. 

Hürriyet Gazetesinde yaynlanan  NETU'nun kuruluş haberine  bu linkten ulaşmak mümkündür.

Eski adı MÜSİAD Berlin olan NETU Genel Başkanı VE 15. TKG programı heyet başkanı VELİ KARAKAYA ve yönetim kurulu üyeleri, Türk basınının temsilcileri için düzenlediği kahvaltıda NETU`nun hedef ve faaliyetleri konusunda bilgi vererek, basın elemanlarının sorularını cevapladı.

Ha-ber-com Berlin sitesinde yayınlanan fotoğraflı kahvaltı haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.