alt

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da 03 Temmuz 2018 Salı günü Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından “Türkiye-KKTC İktisadi İlişkiler” konulu toplantı gerçekleştirildi.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıslı Türklerin yanında olacaklarını söyledi.​

Toplantı sonrasında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Turgaz Deniz, “Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu” kurulmasına yönelik protokolü imzaladı.

İmzalanan protokol ile forum kurulmasının yanı sıra ortak menfaatin bulunduğu ticari ve ekonomik konularda diyaloğu artırmak, iki-taraflı ve çok-taraflı ticaret ve yatırımları kolaylaştırmak ve iki ülke arasında ticaret, yatırım ve finansal akışlarda genişlemeyi teşvik amaçlanıyor.

Protokol kapsamında kapsamlı ticaret ve yatırımı kolaylaştırma mekanizmaları oluşturma, bilgi paylaşımı, eğitim programları, teknik heyet ziyaretler ve konferanslar düzenlenmesi, ortak projelerin uygulanması ve ortak faaliyetlerin geliştirilmesi öngörülüyor.

TOBB web sayfasında yayınlanan haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Türkiye-KKTC İktisadi İlişkiler toplantısı sonrasında TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (solda) beraberindeki heyet ile beraber, sırasıyla Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, KKTC Başbakanı Tufan Erhürman (solda), KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı (ortada) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ile görüştü.

Hisarcıklıoğlu’nun beraberindeki heyette, Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi (KİK)Türkiye Kanadı’nı oluşturan; HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İcra Kurulu Üyesi Erhan Polat, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) Genel Başkanı Önder Kahveci ile TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz da yer aldı.

TOBB web sayfasında yayınlanan ziyaret haberine  bu linkten  ulaşılmaktadır.

alt

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu (sol başta)  ve beraberindeki heyet, KKTC’de bulunduklarraı sıofrada, 02 Temmuz 2018 Pazartesi günü  işçi ve işveren kuruluşlarıyla bir araya geldi. Toplantıya, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami de katıldı. 

TOBB web sayfasında yayınlanan  toplantı haberinin ayrıntılarına ve farklı fotoğrara bu linkten ulaşmak mükündür.