alt

1. TKG Programı katılımcısı ADNAN FUSHA (sol başta) ve 4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 2.), Şarköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı ŞEMSETTİN EYYUBİ BATI'nın 19 -20 Mart 2018 tarihlerinde  gerçekleşen Prizren ziyareti sırasında konukları ile yakından ilgilendiler.

alt

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (solda), konuklarına Kosova'nın Türk şehri Prizren'de osmanlı dönenminden kalan tarihi eserleri  tanıttı. 

alt

4. TKG programı heyet başkanı ŞARIK CİBO (sağdan 2.)  Tekirdağ'ın şarköy ilçesinden gelen konukları ile ailece ilgilendi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından  Ankara, Nevşehir, Kayseri ve İstanbul illerinde düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'nın heyet başkanlığı görevini üstlenen ŞARIK CİBO, Kosova'nın ağırlıklı olarak Türkçe konuşulan  Prizren şehrinde yaşamaktadır. İş elbiseleri ticareti, inşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.  Asma tavan, bina iç dekorasyonu ve ,dış cephe kaplamaları ve dekorasyonları,  profil imalatları, UD,CD,UV alçıpan,dış fasadalar işleri yapmaktadır. Bu kapsamda gerekli malzemelerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca PROTEX  adlı şirketi ile, Arnavutluk'ta iş elbiseleri ve iş ayakkabıları üreten İtalyan kökenli Cofra şirketinin Kosova  bayisi olarak çalışmaktadır. 

TOBB tarafından düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kosova'dan katılan ADNAN FUSHA  gıda üretim şirketinde yönetici olarak uzun süre çalıştıktan sonra profesyonel işlerinden emekli olunca, eşi ve dostları ile birlikte gezilere katılarak, renkli anılar biriktirmektedir.