alt

Makedonya'dan 1. TKG üyesi KEMAL NAZIM (sağdan 2.) 5 Mayıs 2012 tarihinde İstanbul'da DEİK tarafından düzenlenen Dünya Türk Ekonomi Zirvesi'nde TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU'na  yerel özellik taşıyan bir hediye sundu.

1. TKG üyesi KEMAL NAZIM  Dünya Türk Ekonomi Zirvesi'ne davet edilen 8. Türkçe Konuşan Giirşimciler programı katılımcıları ile Ceylan Otel'deki toplantı sırasında tanıştı  

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 25 Mayıs 10 Haziran 2005 tarihlerinde Ankara, Bursa ve İstanbul'da  düzenlenen 1. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Makedonya temsilcisi olarak katılan KEMAL NAZIM, Makedonya Türk SivilToplum Teşkilatları  Birliği (MATÜSİTEB) Genel Sekreteri olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Balkan piyasasını etüd ederek, çeşitl sektörlerde Türk ortakları ile birlikte yatırırmlar yapmakta ve projeler yürütmektedir.

DEİK bünyesinde Dünya Türk İşadamları Konseyi'nin kurulma aşamasında, yurt dışında faaliyet gösteren 47 ülkeden 100'ü aşkın Türk iş adamı dernekleri, oda ve benzeri kuruluşların temsilcileri ile iletişime geçilerek, önemli Türk iş adamları ve uluslararası firmaların tepe yöneticileri, 4-5 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da yapılan "Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi"nde bir araya gelmesi sağlanmışır.

Dünya Türk İşadamları Konseyinin kuruluş çalışmalarına ilişkin olarak Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haberin detaylarına ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında kurulması kararlaştırılan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK)’in, yurt dışında dağınık örgütlenmiş olan başarılı, girişimci ruha sahip, Türk lobiciliğinin yurt dışında etkin olması için çaba gösteren Türk girişimcilerini ve uluslararası büyük güce sahip şirketlerde karar mekanizmalarının başındaki Türk profesyonellerini tek çatı altında toplaması hedeflenmektedir.

TOBB tarafından düzenlenen 8. TKG rogramıa kataılan konuk girşimciler 5 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da Ceylan Otelde gerçekleşen "Dünya Türk Dış Ekonomi Zirvesi" çalışmalarına  gözlemci statüsünde davet edildi.

8. Türkçee Konuşan Girişimciler Programına katılan konuklaraın  TOBB Başkanı ile Dünya Türk Ekonomi Zirvesi sırasında tanışması TKG web sayfasında haber olarak yayınlanmaktdır.  Konuk girişimciler tarafından, TOBB Başkanı M. RİİAT HİSARCIKLIOĞLU'na yerel armağanlar sunulması töreninden ayrıntılara ve farklı fotoğraflara bu linkten  ulaşmak mümkündür.

TKG web sayfasında yayınlanan Dünya Türk Ekonomi Zirvesi haberine bu linkten ulaşılmaktadır.