17. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı üyesi LATIPSHA ASSANOV  (solda) T.C. Dışişleri  Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'nu 22  Ocak 2018 Pazartesi günü makamında  ziyaret ederek, Kazakistan'da yaşayan Ahıska Türkleri hakkında bilgi sundu.

LATIPSHA ASSANOV Güney Kazakistan'da yaşayan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır.

T.C. Dışişleri Bakanı MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU  facebok hesabında buziyaretleilgili paylaşımda bulunmuştu.:  Dünya Ahıska Türkleri Başkan Yardımcısı Latifşah Asanov’u kabulümüzde, dünyanın birçok bölgesinde yaşayan Ahıskalı kardeşlerimize olan desteğimizi tekrar vurguladık. Türkiye, her daim Ahıskalı soydaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir. Dünya Ahıska Türkleri Başkan Yardımcısı Latifşah Asanov’u kabulümüzde, dünyanın birçok bölgesinde yaşayan Ahıskalı kardeşlerimize olan desteğimizi tekrar vurguladık. Türkiye, her daim Ahıskalı soydaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Bursa, Adana  Mersin ve İstanbul'da düzenlenen 17. TKG programına Kazakistan'dan katılan  LATIPSHA ASSANOV (sağda) çiftlik sahibi olan tarımsal faaliyette bulunan, tarım ürünleri yetiştiriciliği, ticareti, seracılık yapan, restoran işletmeciliği yapan, tıp merkezi olan,  avukatlık hizmetleri, hukuk, vergi, gümrük danışmanlığı alanlarında faaliyet gösteren şirket sahibidir.  Avrupa Ticaret Ekonomi, Sanayi Odası üyesi, Türkiye-Kazakistan İşadamları Birliği üyesidir.