alt

19. TKG üyesi  ve DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı  Dr. ERİON CEREKJA (soldan 2.) 27 Ocak 2017 Cuma günü Arnavutluk  Ekonomik Kalkınma, Turizm, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı MİLVA EKONOMİ  (sağdan 3.) ve beraberindeki heyet için İstanbul'da DEİK tarafından düzenlenen Yatırm Semineri'ne katıldı.

Arnavutluk Yatırım Semineri, DEİK/Türkiye-Arnavutluk İş Konseyi ve Arnavutluk Yatırım Destekleme Ajansı (AIDA)'nın işbirliği ile Arnavutluk Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma, Turizm, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Milva Ekonomi'nin katılımlarıyla 27 Ocak 2017 tarihinde  İstanbul'da gerçekleştirildi.

Altyapı, enerji, madencilik, tekstil, turizm ve telekomünikasyon sektörlerinden Türkiye'nin önde gelen firmalarının temsilcilerinin katıldığı seminerde, Arnavutluk'taki yatırım projeleri ve yatırımcılara sunulan fırsatlar değerlendirildi. Arnavutluk'un yeni stratejik yatırımlar kanunu ile enerji, madencilik, ulaştırma, turizm, tarım ve balıkçılık gibi stratejik sektörlerdeki yatırımları için yabancı yatırımcıya ayrıcalıklar sunduğu iletildi.

DEİK web sayfasında yayınlanan Yatırırm Semineri  basın bültenine bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Arnavutluk Ekonomi Bakanı  MİLVA EKONOMİ  ve beraberindeki  yetkililer  Yatırım Semineri sırasında yaptıklaraı konuşmalarda,  Arnavutluk'taki yatırım ortamı hakkında bilgi vererek, Türk şirketlerini madenciik, enerji, havaalanı, ulaşım, serbest bölge, organize sanayi bölgesi, tekstil ve turizm sektörlerinde yatırım yapmaya davet ettiler.   

Arnavutluk'ta yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

27-28 Ocak 2017 tarihlerinde ülkemizi ziyaret eden, Arnavutluk Ekonomik Kalkınma, Turizm, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı Milva Ekonomi ve beraberindeki heyet, Kocaeli Sanayi Odası yetkilileri ile birlikte 28 Ocak 2017 tarihinde Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti. 

GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, GOSB Bölge Müdürü Z. Nil Sönmez ve Bölge Müdür Yardımcısı Hülya Kaynak tarafından karşılanan heyete, Gebze OSB'nin tanıtımı yapılarak, Bölge Müdürlüğünün faaliyetleri hakkında bilgi aktarıldı. Yurtdışı yatırımlarının da masaya yatırıldığı görüşme sonrasında yapılan bölge turunun ardından heyet, GOSB’da faaliyet gösteren Enka Civata firmasını ziyaret ederek, üretim tesislerini inceleme imkanı buldu.

Ziyaret sonunda Yıldırım tarafından, Bakan Milva Ekonomi'ye anı tabağı takdim edildi. 

Gebze OSB ziyaretine ilşkin haberin ayrıntılarına ve farklı fotoğraflara ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir. 

alt

19. TKG üyesi Dr. ERİON CEREKJA  (sağdan 5.), Arnavutluk  Ekonomik Kalkınma, Turizm, Ticaret ve Girişimcilik Bakanı MİLVA EKONOMİ'nin  (sağdan 6.) Yıldız Teknik Üniveristesi bünyesinde faaliyet gösteren  Yıldız Teknopark ziyaretine de katıldı.    

Konukları Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut Güner ve Dış İlişkiler Koordinatörü ve İkitelli Şube Müdürü Burak Keskik eşlik etti.

alt

Arnavutluk heyeti için Yıldız Teknopark’ın olanaklarını, faaliyetlerini ve hedeflerini anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından konuklar Yıldız Kuluçka Merkezi ve Yıldız Teknopark firmalarından Uyumsoft  ziyaretleri yaptı.

Yıldız Teknopark web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten  ulaşılmaktadır. 

DEİK Türkiye Arnavutluk İş Konseyi tarafından düzenlenen Yatırım  Semineri  kapsamında gerçekleşen ziyaret ve toplantılara ait farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür. 

TOBB tarafından Ankara, Polatlı, Gebze, Kocaeli ve İstanbul'da düzenlenen  19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı'na Arnavutluk temsilcisi olarak katılan Dr. ERİON ÇERAKJA (sağdan 3.), DEİK Arnavutluk Türkiye İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmakta ve  başkent Tiran'da yaşamaktadır.

Dental, medikal, kozmetik sektörlerinde ticaret yapan, ecza deposu olan ve sektörle ilgili kurs, konferans vb. eğitim programları düzenleyen şirket sahibi olan Dr. EİON CEREKJA  Tiran Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye temsilcisidir. SOS Çocuk Köyleri sivil toplum kuruluşunda  başkan yardımcılığı görevini gönüllü olarak yürütmektedir.