alt

TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Kosova'dan katılan AGİM MUSTAFA (solda) ve LEVENT GAŞ (sağda) Polatlı Ticret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi YAHYA TOPLU'ya (ortada) ziyaretin anısına  yerel motiflerle süslü bir duvar tabağı  hediye ettiler. 


TOBB tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler  programına yirmiiki ülkeden katılan elli kişlik girişimciler heyeti  15 Mayıs 2016 Cumartesi günü  Polatlı Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

alt

19. TKG programına Tacikistan'dan  katılan  MAYSA KLİCHOVAMA (solda) ve MAMURZHON SHARİPOV ( sağda) Polatlı TB Başkanına  heyet  üyelerine gösterilen özel ilgi nedeniyle teşekkür ettiler.

alt

19. TKG programına Afganistan'dan katılan NECİBULLAH ATAI (sol başta), MOHAMMAD YOUSUF YOUSUFI (soldan 2.), MOHAMMAD HASSAN NAZARI (soldan 3.) ve MOHAMMAD BAKHSHİ (sağ başta) Polatlı Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB YönetimKurulu Üyesi YAHYA TOPLU'ya (sağdan 2.), ziyaret anısına yöresel başlık ve tespih armağan ederek, heyet üyeleri için hazorlanan program nedeniyle teşekkür ettiler. 

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına yirmiiki ülkeden katılan elli girişimci PolatlıTicaret Borsasaı Genel Sekreteri TUGAY AYDOĞDU'nun Borsanın faaliyetleri  ve Polatlı'nın  tarımsal potansiyeli konusunda yaptığı sunumu ilgiyle dinlediler. 

alt

Polatlı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu  Başkanı YAHYA TOPLU (heyet üyelerine Borsanın ölçüm laboratuvarlarını gezdirerek, örnek alma süreçleri ile kayıt işlemleri hakkında uygulamalı olarak bilgi verdi.

19. TKG heyetinin Polatlı Ticaret Borsası ziyareti haberine ait ayrıntılara ulaşmak için  Polatlı  Ticaret Borsasını web sayfasına ait bu linkin  ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

 

19. Türkçe Konuşan Girişimciler heyetinde yer alan konuklar, işlem  odalarını görmekten ve Polatlı ticaret Borsası'nın Satış Salonunuda konuk olmaktan heyecan duydular ve memnun oldular. 

alt

19. TKG heyetinin Polatlı Ticaret Borsası ziyareti haberine ait ayrıntılara ulaşmak için  Polatlı  Ticaret Borsasını web sayfasına ait bu linkin  ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

19. Türkçe konuşan Girişimciler programına katılan konukların Polatlı Ticaret Borsası ziyareti TKG webs ayfasında haber olarak yayınlanmaktadır. Söz konusu habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

19. TKG programına Bulgaristan'dan  katılan  CANER HASANOV MEHMEDOV, 19. TKG programında gerçekleşen etkinliklere ait fotoğrafları özel bir facebook sayfasında albümler halinde arşivlemiştir. 19. TKG fotoğraf albümlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

19. TKG heyetinde yeralan girişimciler Polatlı Ticaret Borsası satış ve işlem salonunda büyük ekranlarda izlenen  elektronik satış sistemi hakkıdn abilgi aldılar.  

alt

Kazakistan'ın Almaty şehrinde T.C. Ticaret Müşaviriğinde yerek uzman olarak görev yapan YELİK SOLTANAYEVA (ortada) Polatlı Ticader Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda tarım sektöründe faaliyette bulunan şirket temsilcileri tanışmaktan  ve bilgi almaktan çok memenun oldu.

alt

Polatlı Ticaret Borsası Başkanı YAHYA TOPLU'nun  (ortada)  ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğine Polatlı ilçesi kamu üst düzey yetkilileri de katılarak, konuklarla ilgilendi.

Öğle yemeğine katılan kamu yöneticileri Polatlı Kaymakamı  MAHMUT NEDİM TUNÇER (soldan 6.), Polatlı doğumlu, Trabzon'un Arsin ilçesinin kaymkamı  ERGÜN BAYSAL (soldan 2.) Polatlı   Belediye Başkanı MÜRSEL YILDIZKAYA, (sağdan 8.)  Polatlı Ticaret Odası Başkanı ULVİ SAKARYA (sağdan 4.) ve Polatlı jandarma Komutanı   (sağdan 2.)  konuklarla yakından ilgilendiler ve isteklerine yardımcı olmaya çalıştılar.

alt

Konuk girişimciler; öğle yemeğinin ardından  Polatlı Ticaret Borsası'nın öncülüğünde kurulan Lisanslı Depo tesislerini gezerek, yöneticilerden bilgi aldı.

Irak'tan HIDAYAT BAKR QANBAR (sol başta), Bosna Hersek'ten ALMİR MUKACA  (soldan 2.), Kazakistan'dan YELİK SOLTANAYEVA (soldan 3.) ve MARAT  SHYRYMBAYEV (sağdan 4.), İran'dan MORAD SAR KHEİR KHİABANİ (soldan 5.), Kırgızistan'dan NURLANBEK  DAMİNOV(sağan 3.), Özbekistan'dan AZİZ YODGOROV (sağdan 2.) ve Bulgaristan'dan AYAN BASRİ SAKALLA (arkada, sağda)  Lisanslı depo yöneticisinin (ortada) açıklamalarını ilgiyle dinlediler

Tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecelerinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamak, tarım ürünleri lisanslı depo işleticilerinin kişiler arasında ayrım yapmaksızın tarım ürünlerini kabul etmelerini temin etmek, ürünlerin mülkiyetini temsil eden ve finansmanını, satışını ve teslimini sağlayan ürün senedi çıkartmak ve standartları belirlenmiş tarım ürünlerinin ticaretini geliştirmek üzere, tarım ürünleri lisanslı depoculuk sistemi kurulmuştur. 

Polatlı TB başnaı YAHYA TOPLU, Lisanslı Depoculuk hizmetlerini sunmaküzere TOBB ve TMO  (Toprak mahsulleri Ofisi) tarafından kurulan TMO-TOBB TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPOCULUK şirketinin de  başkanlık görevini yürütmektedir. Şirketin faaliyetrleri hakıdna ayrıntılı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

alt

Bosna Hersek temsilcisi  EDIN BJELOPOLJAK (solda) ve Karadağ temsilcisi FARİS  MURATOVİÇ (sağda) Lisanslı Depo ziyaretis sırasında bahçede arkadaşlarını beklerken  dinlenme fırsatını değerlendirdiler.