alt

19. TKG programına katılan konuk girişimciler 9 Mayıs 2016 Pazartesi akşamı Kent Otel'de düzenlenen  ve gece yarısına kadar süren  ve çalışma yemeğinde dönüşen tanışma yemeğinde biraraya geldi. 

Tanışma yemeği sırasında tüm katılımcılar sırayla söz alarak, kendilerini tanıttı ve faaliyette bulunduklar sektör ve firmaları hakkında bilgi verdi. 

alt

19. TKG  programına Türkmenistan'dan katılan ALTYN NURMUHAMMEDOVA  (ayakta) çalıştığı sektör hakkında bilgi verirken dönem arkafdşları Kazakistan'dan MARAT  SHYRYMBAYEV  (sol başta), YELİK SOLTANAYEVA(soldan 2) ve Bulgaristan'dan AYAN BASRI SAKALLA (soldan 3.) ilgiyle dinledi.

19. TKG programında gerçekleşen etkinliklere ait fotoğraflar özel bir facebook sayfasında albümler halinde arşivlenmiştir. 19. TKG fotoğraf albümlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

19. TKG programına Moldova'dan katılan MİHAİL PAŞALI  (sağdan 3.)   Gagavuzya Özerk Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak görev yapmaktadır. 

NECDET ERGÜN  (solda) yaptığıkonuşmada;  KKTC yatırım ortamını tanıtmak  ve yeni iş birliği ağları kurmak için Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılmaktan memnun olduğunu  belirtti.

alt

19. TKG programına sadece bir hafta süreyle Bosna Hersek temsilcisi olarak katılan ALMİR MUKACA (sağdan 3) ve EDIN BJELOPOLJAK (sağdan 4.)  Ankara programından sonra arkadaşlarına veda ederek, ülkelerine döndüler.  

alt

Azerbaycan'dan EMİL ISMAYILOV  (sağ başta) Ukrayna'dan Ahıska Türkü KAMAL MAMEDOV (sağdan 21.) ve KKTC'den NECATİ ÖZKAN  (sağdan 3.) tanışma yemeğinde açıklamaları dikkatle izledi.

alt

10 Mayıs 2016 Salı günü TOBB İkiz Kulelerde yapılacak 50. Yıl Hizmet Plaketi töreninde T.C.  Cumhurbaşkanına  hangi ülkenin hediyesinin takdim edileceğinin  belirlenebilmesi çin kura çekilmesine karar verildi.  

Kırgızistan'dan  (soldan 2.) ELVİRA BOROMBAEVA  ve Tacikistan'dan  MAYSA KLİCHOVA (soldan 4), heyet başkanı Bulgaristan'dan ŞENER SABRİ (soldan 3.) ile birlikte kura çekme törenini ilgiyle izlediler.

alt

Kaftan giydirme kurasını 19. Türkçe Konuşan  Girişimciler programına Romanya'nın Köstence şehrinden katılan ve   Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkan Yardımcısı olarak görev yapan NACİ GELAL  (sağdan 2.) çekti. 

alt

Kura sonucunda  19. TKG programına Kazakistan'dan katılan YERBOL JABOLDİNOV,  MARAT  SHYRYMBAYEV,  DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV ve YELİK SOLTANAYEVA'nın Cumhurbaşkanına kaftan ve kalpak giydirme hakkını kazanmaları alkışlarla karşılandı.

alt

19. TKG programına katılan  girişimciler  hediye listelerinin  düzenlenmesi ve  kura çekme töreni gibi he grup içi çaluşmalargeçmeden çnce tanışma yemeğine katılarak grubu selamlayan konuklara Kent Otel merdivenlerinde çekilen TKG Ailesi Fotoğrafı ile teşekkür etti.