alt

28 Ağustos 2016 Pazar günü Batı Trakya Bölgesindeikinci Türk şehri olan İskeçe'de yaşayan TKG grubu üyeleri ile birlikte İskeçe Türk Birliği'ni ziyaret ederek, Asbaşkan İSMET TÜCCAR (ön sırada, ortada) ile görüştük.

İskeçe Türk Birilği ziyaretimize katılarak, bize güç veren,  5. TKG programı katılımcısı  FERİT HACIOĞLU (önde, sol başta), 15. TKG üyesi  IMPRAIM IMPRAIMKO (önde, sağdan 2.), 9. TKG üyesi  RETZEP CHASAN ARIF   (önde, sağ başta),  2009 DTİK Kurultayı katılımcısı RAMADAN ÖMER RECEPOĞLU   (arkada, sol başta), 14. TKG üyesi ŞEMSETTİN MUSTAFAOĞLU (arkada, soldan 3.) ve eşi (arkadada, soldan 2.)  5. TKG  programı katılımcısı FERDİ HACIOĞLU (arkada, sağdan 2.) ve 18. TKG üyesi GÜNE R MUSTAFA'nın oğlu  EMRE MUSTAFA (arkada, sağ başta) arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. 

alt

İskeçe Türk Birliği  Asbaşkanı  İSMET TÜCCAR (ortada)  ve 15. TKG programı katılımcısı IMPRAIM IMPRAIMKO (sağda)  derneğin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Lozan Antlaşması'ndan gelen hakların uygulanmaması nedeniyle  ortaya çıkan güncel sorunlarını  vurguladı.

27-28 Ağustos 2016 tarihlerinde gerçekleşen TKG Batı Trakya Grubu ziyareti konusunda 13. TKG üyemiz HASAN HASAN tarafından Gündem Gazetesi'nde yayınlanan fotoğraflı habere ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Batı Trakya Türk Azınlığı'nın ilk Derneği olan "İskeçe Türk Gençler Yurdu" kentin ekonomik yapısıyla bağlantılı bir toplumsal ihtiyacı karşılamak üzere kurulmuştur. Derneğin kurucu üyelerinin ilk toplantısı 14 Nisan 1927 tarihinde gerçekleşmiştir.  17 Kasım 1936'da  "İskeçe Türk Birliği adını almıştır. 

"Dünyanın en kaliteli tütünü"nün üretilmesiyle anılan İskeçe ve civarı köylerde tütüncülük onyedinci yüzyıldan itibaren halkın başlıca geçim kaynağını teşkil ediyordu. Ayrıca İskeçe'de bulunan tütün fabrikaları yani "tütün mağazaları" da bölge halkı için iş imkanı sunuyor ve kente civar illerden sezonluk işçiler geliyordu. 1926 yılına gelindiğinde İskeçe'deki tütün mağazalarında haftalıkları her Cuma günü ödenen, yaklaşık 7.500 tütün işçisinin çalıştığı tahmin edilmektedir. 

İskeçe Türk Birliği'nin öyküsü ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgilere derneğin web sayafasına ait olan bu linkten ulaşamak mümkündür.  

alt

İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı  İSMET TÜCCAR (solda) TOBB'un anı ve armağanlardan  oluşan galeri-müzesinde sergilenmek üzere İskeçe meydanındaki saat kulesini ve bir zamanlar ayakta olan tarihi camiyi gösteren çerçeveli bir  fotoğraf iletti. 

Batı TrakyaTKG Grubu  buluşmasına ait farklı fotoğraflar özel bir albüm olarak TKG facebook sayfamıza eklenmiştir.  Batı Trakya Albümü'ne ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.