alt

10. TKG programına Kırgızistan'dan katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (ortada) KKTC Cumhurbaşkanı MUSTAFA AKINCI'ya (sağda)  Manas Destanı kitabını sundu.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu heyetini 14 Ekim 2016 Cuma günü  kabul etti. Kırgızistan'dan gelen heyete Kıbrıs Türk İşadamları Derneği Başkanı VE 15. TKG programı katılımcısı METİN ŞADİ eşlik etti. 

Kırgızistan heyetinde Kırgız Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu Başkanı Dastanbek Djumabekov, Kırgızistan eski Dışişleri Bakanı Askar Aytmatov, Kırgız Egemenlik Derneği Başkanı VE 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV  ile,  10. TKG  üyesi  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU yer aldı.

Gündem Kıbrıs Gazetesinde yayınlanan kabul haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

KKTC Cumhurbaşkanlığı webs sayfasında yayınlanan fotoğraflı kabul haberine bu linkten ulaşılmakadır. 

TOB tarafından düzenlenen 10. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU Kırgız halk detanı olan ve milyonlarca dizeden oluşan MANAS DESTANI'nın çok tanıan ve sevilen bölümlerini seçerek, güncel Türkçe'ye çevirmiştir. Ayıca İngilizce ve Rusca çevirilerinin de yapılmasını sağlayarak,üç dilde  resimli kitap olarak basılması içi gerekli  mali kaynakları da  temin etmiştir.

Yurtdışı Türkler ve Aktaba Topluluklar Başkanlığı'nın ev sahipliğinde 26 Mart 2015 Perşembe günü gerçekleşen Manas Destanı tanıtım toplantısının TKG webs ayfasında yayınlanan haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.  

alt

10. TKG Üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU (ayakta, solda) KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı SUNAT ALTUN'a (ayakta sağda)   MANAS Destanı kitabını takdim ederek, İş Forumuna katılan Kırgızistan heyetine gösterilen  yüksek ilgi nedeniyle teşekkür etti.

EGEMENDİK Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ve 15. TKG üyesi ERKİNBEK DJOROEV (sağ başta)  KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı ile beraberindeki üst düzey yöneticilere 2. Kıbrıs Türk -Kırgız İş Forumu'nun gerçekleşmesi için verilen özel destekler nedeniyle teşekkür etti. 

alt

10. TKG üyesi TEMİRLAN SARLYKBEK UULU KKTC (solda) KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bakan  Yardımcısı EMİN BİLGİN'e  (sağda) MANAS Destanı hakkında bilgi verdi.

KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'nın web sayfasında yayınlanan Kıbrıs Türk-Kırgız İş Forumu duyrurusuna bu linkten ulaşılmaktadır. 

alt

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı FİKRİ TOROS (sağda) ile görüşen 10. TKG programı katılımcısı TEMİRLAN SARLYKBEK UULU  Mayıs ve Ekim iş Forumları sayesinde iki ülkenin özel sekör temsilcileri arasında başlayan işbirliğinin desteklenmesinin önemini vurguladı.  

10. TKG üyesi  TEMİRLAN SARLYKBEK UULU'nun KKTC  izlenimlerina ait farklı fotoğraflara  ulaşmak için arkadaşımızın facebook sayfasına ait bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Beypazarı ve İstanbul'da düzenlenen 10. TKG programına Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'den katılan TEMİRLAN SARLYKBEK UULU toplu yemek üretimi,  mobilya sektöründe fason imalat yapan ve bilgisayar kursu ile dil kursları düzenleyen şirketler sahibidir. Geliştirmiş olduğu Kozu Grill markası ile ABD’de bayilik vermiştir. Dağ oteli ile turizm işletmeciliği yapmaktadır. Türk ortağı ile Kırgızistan'da beton üretim tesisi kurmuştur. Temsilcilik alarak, Bişkek'te  ev tekstili alanında Türkiye'nin önde gelen markası  "Özdilek" mağazası açmıştır. 

Egemendik Türkiye Mezunarı Derneği'nin  facebook sayfasında yayınlanan KKTC İş Forumu izlenimlerine ait fotoğraflara bu linkten ulaşılmaktadır.