alt

10. TKG programına İran'ın başkenti Tahran'dan katılan Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği Başkanı  HOSSEİN MEHRDAD ARIAN (solda), 11. TKG programı heyet başkanı ve DEİK İran-Türkiye iş Konseyi Başkanı REZA KAMİ (sağda) ile 2016 yılı Ekim ayının  ikinci yarısında Tebriz'de görüştü. 

Görüşmede Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği ile  DEİK İran-Türkiye İş Konseyi arasında  işbirliği yapılmasının  ve ortak projeler hazırlanmasının ve karşılıklı  heyet programlara düzenlenmeisnin  önemi üzerinde duruldu. Toplantıda taraflar arasında bir protokol yapılarak,  işbirliğinin kurlalarının belielenmesine karar verildi. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, Konya ve İstanbul illerinde düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programında heyet başkanlığı görevini üstlenen  REZA KAMİ  DEİK İran-Türkiye İş Konseyi Başkanıdır.  İran'ın ikinci büyük şehri Tebriz'de yaşamaktadır ve genel ticarete ilgilenmektedir.  TIR  filosu ile taşımacılık  yapan, gümrük hizmetleri sunan şirket sahibidir.

alt

10. TKG programı katılımcısı HOSSEİN MEHRDAD ARİAN (solda), TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU (ortada) ve 11. TKG programı heyet başkanı  REZA KAMİ ( sağda) 14 Şubat 2011 tarihinde Tahran'da düzenlenen Türk-İran İş Forumuna sırasında kısa süreli de olsa görüşme fırsatı bulmuştu.

alt

11. TKG dönem başkanı REZA KAMİ (solda) ve 10 TKG Grubu üyesi HOSSEİN MEHDADA ARİAN (sağda)  16 Nisan 2014 tarihinde başken Tahran'da İran Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası ev sahipliğinde düzenlenen  Türk-İran İş Forumu sırasınd biraraya gelmişti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen 10.TKG programına İran'ın başkenti Tahran'da katılan HOSSEİN MEHRDAD ARİAN  temizlik makineleri ithalatı  yapan şirket sahibidir. Ege Bölgesinde İzmir yakınlarında  üretim yapan makine üreticilerinin temsilciliğini yapmaktalar. İran Ticaret Sanayi ve Madenler Odası üyesidir. Yarı zamanlı olarak İzmir'e yaşamaktadır. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği'ni kurmuştur.