alt

11. TKG programına Bulgaristan'dan katılan Avukat  SEVİNÇ KARAOĞLAN "Kadına Yöneik Şiddetle Mücadele Günü" nedeniyle başkent Sofya'da düzenlenen konferansa katılarak konuşma yaptı. 

TOBB tarafından düzenlenen 11. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi  Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN  25 Kasım 2015 tarihinde "Kadına Karşı Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" nedeniyle  Bulgaristan'ın başkenti Sofya’da "Devlet kurumları, medya kuruluşları ve toplum kadınlara yönelik şiddete karşı birlikte" adı ile düzenlenen uluslararası konferansa katkı vererek, destek sağladı. 

alt

Avukat SEVİNÇ KARAOĞLAN'ın başkanlığınıyaptığı Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneği'nin web sayfasında yayınlanmakta olan konferans fotoğraflarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

Bulgaristan Kadın Avukatlar Birliği tarafından 11. TKG üyesi SEVİNÇ KARAOĞLAN'ın (ortada) başkanlığındaki  Türk ve Bulgar Kadınları Dostluk Derneğinin katkıları ile düzenlenen forumda kadına yönelik ve aile içi şiddetle mücadelede İstanbul Sözleşmesinin önemine vurgu yapıldı. Kadını her türlü şiddete karşı korumak, kadın-erkek eşitliğine ulaşarak, ayrımcılığı önlemek amacını güden Sözleşmeyi birçok ülke imzalamış, 18 ülke de onaylamış bulunmaktadır.

Kadına Karşı Yönelik Şiddetle Mücadele Günü konferansına ait fotoğraflı habere ulaşamak için Radio Bulgaria web sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır.