19. Türkçe Konuşan Girişimciler heyeti 13 Mayıs 2016 Cuma günü gerçekleşen OSTİM ziyaretis ırasında, OSTİM  Medikal Sanayi Kümelenmesi  tanıtım merkezini ziyaret ederek bilgi aldı. Küme Koordinatörü BORA YAŞA (sol başta) OSTİM firmalarının medikal alanda gerçekleştiridği son teknoloji ürünleri hakkında konuklara bilgi verdi. 

alt

19. TKG programına Kazakistan'dan katılan DINMUKHAMMED ZİYATBEKOV (soldan 2.), Ukrayna'dan katılan Ahıska Türkü KAMAL MAMEDOV (sağdan 2.) ve Irak'ın Kerkük şehrinden 15. TK Üyesi  İSAM ABBAS MUDRAB-ESAM VENDAVİ (sağ başta) OSTİM Organzie sanayi bölgesinde faaiyet gösteren fabrikaları ziyaret etmekten  çokmemenun oldular ve üretim süreçleri hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

OSTİM,  Mayıs 2005 tarihinde başlayan Türkçe Konuşan Girişimciler Programının önemli paydaşları arasında yer almaktadır. OSTİM  yönetimi TKG Programı ile yakından ilgilenmekte ve çok özel destek vermektedir.

Konuklar 5 bin işletme, 17 ana sektörün bulunduğu, 50 binden fazla kişinin istihdam edildiği OSTİM'i ziyaret, yöneticilerle tanışmaktan çok memnun oldu. 

OSTİM web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.

19. TKG programına katılan konuk girişimcilerin OSTİM  ziyaretinin ayrıntılı haberine ve farklı fotoğraflara ulaşmak için OSTİM Gazetesinin linkinin tıklanması yeterli olacaktır.  

19. TKG programı heyet başkanı ŞENER SABRİ (sağda)  OSTİM Bölge Müdürü ADEM ARICI'nın  (ortada) ev  sahipliğinde gerçekleşen  fabrika ve işyeri ziyaretlerini çok olumlu buldu ve OSTİM'de son tekonoloji ile  üretim yapılmasından duyduğu memnuniyeti  ifade etti.

19. TKG programına Irak'ın kerkük şehrinden katılan HİDAYET  BAKR QANBAR    (solda)  OSTİM'deki fabrika ziyaretlerinin çok öğretici ve ilginç olduğunu  belirterek yetkililere teşekkür etti.

Sanayi Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten  ulaşılmaktadır.

19. TKG programına Karadağ'dan katılan FARİS  MURATOVİÇ (solda) ve Bosna Hersek temsilcisi ALMİR MUKACA (sağda) OSTİM firmalarının medikal alandaki üretimlerini ilgiyle inceledi.     

OSTİM Organize Sanayi Gazetesinin Mayıs 2016 sayısının 9. sayfasında yeralan ziyaret ve protokol imza töreninin fotoğraflı haberine ulaşmak için lütfen bu linki tıklayınız.

19. TKG programına Bulgaristan'dan katılan  DZHANER (CANER) HASANOV MEHMEDOV (sol başta) ile Kosova'dan katılan FURKAN ERGÜLER (soldan 3.) OSTİM'de  fabrika ziyaretleri sırasında teknik detaylar konusunda yetkililerden bilgi aldı.

CANER HASANOV MEHMEDOV  19. TKG programında gerçekleşen etkinliklere ait fotoğrafları özel bir facebook sayfasında albümler halinde arşivlemiştir.  19. TKG fotoğraf albümlerine ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Cemiyet Gazetesinde yayınlanan fotoğraflı OSTİM ziyareti haberine bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri (ARUS) internet sitesinde yayınlanan  19. TKG heyetinin  OSTİM ziyareti haberine ulaşmak için bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

Etkinlik Gazetesinde yayınlanan OSTİM ziyareti haberine ulaşmak  için lütfen tıklayınız.  

alt

19. TKG programına Irak'tan katılan AYDIN MOHAMMED ALİ SAYYAD mühendis kökenli olması nedeniyle OSTİM Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika ziyaretlerinden çok memnun kaldı. Yöneticilere teknik ayrıntılar hakında sorular sorarak, bilgi aldı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 9-20 Mayıs 2016 tarihleri arasında Ankara, Polatlı, Kocaeli, Gebze ve İstanbul'da düzenlenen 19. Türkçe Konuşan Girişimciler programına yirmiiki ülkeden  elli girişimci katılmıştır.