alt

4. TKG programına Makedonya'dan katılan ESFER ALİ ( sağ başta) üniversite öğrenimlerini Türkiye'de tamamlamış olan tüm mezunların bir çatı ında toplanması için başlatılan Türkiye Mezunları Derneği kuruluş  çalışmalarına katılarak, destek verdi.   

Türkiye'nin değişik üniversitelerinde eğitimlerini tamamladıktan sonra Makedonya'ya dönmüş bir grup mezun bir süre önce başlattıkları Türkiye Mezunları Derneği kurma çalışmaları kapsmaında  5 Mayıs 2016  Perşembe günü  Üsküp Stone Bridge Otelinde bir toplantı gerçekleştirdi.

alt

İlk önce daha dar bir çevrede ortaya çıkan fikrin daha sonra bütün bölgeleri kapsayacak şekilde genişlediğini ve farklı mezun gruplarıyla yapılan görüşmelerden sonra mevcut halini aldığını bildiren Türkiye Mezunları girişim heyeti, çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı amaçladıklarını ve ihtiyacı hissedilen derneğin çok yakın bir zamanda faaliyetlerine başlamasını hedeflediklerini belirtti.

Farklı kuşaklardan ve Makedonya'nın değişik bölgelerinden toplanarak bir araya gelen girişim heyeti hedeflerinin Türkiye mezunları arasındaki iletişim ve dayanışmayı arttırmak, bundan sonra Türkiye'de öğrenim görecek olan gençlerin kişisel gelişimlerine ve istihdamlarına katkı sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti kurumları ile Makedonya'daki Türkiye mezunları arasındaki işbirliğini arttırmak olduğunu ifade ettiler.

Yeni Balkan Gazetesinde yayınlanan Türkiye Mezunları Derneği kuruluş haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

alt

20 Mayıs 2016  Cuma akşamı, saat 19:00'da, Üsküp Stone Bridge Otelinde gerçekleşen  Türkiye Mezunlar Buluşması ve kuruluş resepsiyonuna T.C. Üsküp Büyükelçisi ÖMÜR ŞÖLENDİL  de destek vermiştir. 

alt

4. TKG üyesi ESFER ALİ (ortada) T.C. Üsküp Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda Makedonya'daki Turk Gençliğinin  önderleri Devlet Bakanı FURKAN CAKO (sağda)  ve Cumhurbaskani Danışmanı İSMAİL ALİ (solda)  ile görüştü.

 4. TKG grubu katılımcısı, değerli arkadaşımız ESFER ALİ başta olmak üzere, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kurulan "Türkiye Mezunları Derneği" kuruculuğunu üstelenen ve yönetiminde görev alan dostlarımızı kutluyor, başarılar diliyoruz.