alt

5. TKG toplantısına Afganistan'dan katılan ZARİF RAHMETOĞLU  (soldan 2.) Ankara'da TOBB binasında düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 20. Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

alt

TOBB tarafından düzenlenen 5. Türkçe Konuşan Girişimciler programı üyesi ZARİF RAHMETOĞLU (sağ başta) Ekonomik İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerdeki ticaret  ve sanayi odalarının yöneticilerinin biraraya geldiği  20. Yürütme Kurulu toplantısında Afganistan heyetinde yer aldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (ECO CCI) 20. Yürütme Kurulu Toplantısı’nda; bölge ülkeleri arasında işbirliğini artırma, başta vize olmak üzere ticaretin önündeki tüm engelleri kaldırma, gümrük modernizasyonu ve uyumu ile alt yapının güçlendirilmesi konularına vurgu yapıldı. Ticareti kolaylaştıracak ECOTA Anlaşması’nın bir an önce hayata geçirilmesi çağrısında bulunuldu​.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  tarafından Ankara ve İstanbul illerinde  düzenlenen  5. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katılan  ZARİF RAHMETOĞLU,  inşaat sektöründe faaliyet gösteren  HUMA Grup şirketlerinin sahibidir. Ayrıca inşaat malzemeleri üretimi ve ilaç ticareti yapmaktadır. Hastane inşaatı ve donanımı konusunda da başarı projelere imza atmıştır. Afgan Yatırım Destekleme Kurumu Üyesidir. 

alt

Aydın Afgan Derneği'nin kurucusu ve yöneticilerinden olan ZARİF RAHMETOĞLU (sol başta), 5. TKG programında sonra Ankara'da şirket kurmuş, konut ve ofis binaları satın alarak önemli yatırımlar yapmıştır. Afganistan'daki işlerinin bir bölümünü de Ankara'dan sevk ve idare etmektedir.

alt

5. TKG üyesi ZARİF RAHMETOĞLU (arka sırada, sol başta) TOBB'un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının sonuçlarının üye ülkeler arasındaki ticaretin gelişmesine katkı yapmasından memnuniyet duyacaklarını belirtti.

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünya ekonomisinde güneşin yeniden doğudan doğmaya başladığını kaydederek, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasıyla başarının geleceğini anlattı ve Türkiye örneğini verdi. Hisarcıklıoğlu Türkiye’nin yılda 25 milyar dolar yabancı sermaye çektiğini hatırlatarak, ECO Bölgesi içerisinde de ECOTA anlaşmasının yürürlüğe girmesini istediklerini dile getirdi. ECO Bölgesi’nin önemli bir potansiyele sahip olmasına rağmen dünya ticaretinden aldığı payın düşük olduğunu açıklayan Hisarcıklıoğlu özellikle bölge ülkelerinin birbiriyle ticaretinin azlığından yakındı.

alt

ZARİF RAHMETOĞLU (arka sırada, sol başta) TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU  (2. sırada, ortada) ve Kalkınma Bakanı  CEVDET YILMAZ (ön sırada, ortada)  ile görüşerek ülkeler arasındaki işbirliği konusundaki dileklerini ve düşüncelerini iletti.

TOBB web sayfasında yayınlanan fotoğraflı habere bu linkten ulaşmak mümkündür.