alt

16. TKG heyeti üyesi HASHİM BAYQARA (solda) Gaziantep'te düzenlenen GAP Shoes Fuarı (Uluslararası Ayakkabı terlik ve Yan Sanayi) açılışı törenine katılan Başbakan Yardımcısı MEHMET ŞİMŞEK (sağda)  ile görüşerek, iki ülke arasındaki ticarette karşılaşıla sorunlar hakkında bilgi sundu.

Fuarda Afganistanlı işadamları ile görüşen ve talepleirni dinleyen  Başbakan Yardımcısı  Mehmet Şimşek, "iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi için gereken desteği sağlayacaklarını"  ifade etti.

GAP Shoes Fuarını açılışnı yapan Başbakan Yardımcısı MEHMET ŞİMŞEK'in konuşmasının video görüntülerine  bu linkten ulaşılmaktadır.

alt

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA  (soldan 3.) Afganistanlı işadamlarının sektörel fuarlara  katılarak, Türk firmalarının yöneticileri tanışmaları  ve iş bağlantıları yapmalarına aracılık etmekkten memnuniyet duymaktadır. 

alt

’22. Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı (GAPSHOES)’’, 16 Aralık 2015 Çarşamba günü Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Gaziantep  Ticaret Odası Başkanı  EYÜP BARTIK  (sağdan 3.) ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı ADİL KONUKOĞLU (sağdan 4.)fuarın açılış törenie katılarak, katılımcı firmalara başarı diledi.

Fuar Dünyası stesinde yayınlanan fotoğrafalı habere bu linkten ulaşılmaktadır. 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası ve KOSGEB destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından organize edilen GAPSHOES Fuarı, ayakkabı sektörünü buluşturmaktadır. Fuara katılan firma sayısı 270 ve marka sayısı ise, 750 olarak gerçekleşmiiştir.

AdanaAnkaraAntakyaÇankırıÇorumİstanbulKahramanmaraşKayseriKonya,OsmaniyeSamsunSinop ve Şanlıurfa’dan ayakkabı, terlik, deri, saraciye üreticileri ile ayakkabı makine üreticileri de gazinatepli üreticiler ile birlikte fura katılarak stant açmaktadır. 

19 Aralık tarihine kadar açık kalan  fuarı, Türkiye’nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra yurt dışından başta Ortadoğu, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri ülkelerinden olmak üzere 25 bin kişi ziyaret etmiştir.

Yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen GAPSHOES Fuarı’nın sektöre katkısının çok önemli olduğunu belirten Gaziantep  Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ADİL KONUKOĞLU "sektörel fuarların firmaların kalıcı olması, ihracatın süreklilik arz etmesi ve pazar çeşitlendirmesinin başarısı açısından önemli imkanlar sunduğunu" belirtti.

Milliyet Gazetesinde yayınlanan Fuarla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşamak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Terlik ve erkek ayakkabı üretiminde çok önemli güce ve role sahip olan Gaziantep’te son yıllarda spor ayakkabı ve bayan ayakkabısı üretiminde de girişimler ve yatırımlar artmıştır. 

alt

16. TKG programı katılımcısı HASHİM BAYQARA (ortada)  Afganistanlı işadamlarının fuarda yararlı bağlantılar kurması için ve Türkiye ile iş yapmları için özel çaba gösterdi.

GAPSHOES  Fuarı  Türkiye’nin ve Ortadoğu’ nun en büyük ve en önemli fuarları arasında yer almaktadır. Yılda iki defa yaz ve kış sezonları için gerçekleştirilen fuar yeni pazarlara açılmak ve ulaşmak isteyen firmalar için platform sunan GAPSHOES Fuarını Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası ve birçok sektörel dernek-oda  desteklemektedir.

16-19 Aralık 2015 tarihlrinde Gaziantep'te düzenlenen GAP SHOES Fuarı hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak için düzenleyici firma olan  Akort Fuarcılık şirketinin wevb sayfasına ait bu linkin tıklanması yeterli olacaktır. 

16. TKG üyesi HASHİM BAYQARA'nın 16-19 Aralık 2015 tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenen  GAP Shoes Fuarı izlenimlerine ait albüme ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi önerilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Ankara, İzmir,  Manisa ve İstanbul illerinde düzenlenen 16. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Afganistan'dan katlan MOHAMMAD HASHİM  BAYQARA, fuarcılık sektöründe Kabul Green Expo isimli şirketi ile faaliyet gösteren ve lojistik hizmetleri ve inşaat malzemeleri ticareti yapan şirket sahibidir. 

Turkish Mall adı altında faaliyet gösteren ve sadece Türk malı inşaat malzemelerinin pazarlandığı bir tanıtım galerisi/mağaza işletmektedir. Aydın Afganistan Kültür Derneği üyesidir. 

Türkiye ile Afganistan arasındaki ticaretin artması yönündeki çabaları ve katkıları nedeniyle değerli arkadaşımız HASHİM BAYQARA'ya teşekkür ederiz.