alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'dan katılan YÜKSEL SARAR (solda)  dönem arkadaşı, heyet başkanı REMZİ KAPLAN'ı (ortada) Berlin'de ziyaret etti. 

19-30 Mayıs 2012 tarihleri arasında  Ankara, Afyonkarahisar, Denizli ve İstanbul illerinde düzenlenen  “14.Türkçe Konuşan Girişimciler Programı”na  20 ülke ve 4 özerk bölgeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen 45 katılımcıiştirak etmiştir.

14. TKG programında tanışan ve programdan birkaç ay sonra Ekim 2012'de  Berlin'de REMZİ KAPLAN'ın et işleme ve döner hazırlama tesislerinde buluşan dönem arkadaşları Almanya'da yaşayan Türk toplumununun ve özellikle  işadamlarının sorunları konusunda görüçlerini paylaştılar ve başkanı olduklaraı dernekler aracaılığıyla güçbirliği yapmaya karar verdiler.  

14. TKG programında heyet başkanlığı görevini üstlenen REMZİ KAPLAN,  Berlin'de döner fabrikası olan şirket sahibidir. Almanya geneline pişirmeye hazır işlenmiş döner eti dağıtımı yapmaktadır. Ayrıca catering faaliyeti yapmakta, döner büfeleri kurup işletmektedir. TDU (Berlin Türk-Alman İşadamları Birliği Başkanıdır. TDİHK,  DEİK ve Eğitim Vakfı üyesidir. 

alt

YÜKSEL SARAR (solda) 14. TKG programında dönem arkadaşları REMZİ KAPLAN'ın (ortada) döner işleme tesislerini ziyaret ederek, Almanya'da Türk dönerinin hazırlanma sürecini yakından gördü. 

alt

YÜKSEL SARAR (solda) , hijyen kurallarına uygun giysilerle döner fabrikasındaki üretim  alanını ziyaret etti. Dönerin hazırlanma sürecinin aşamalarını yakından gören ve bilgi alan YÜKSEL SARAR, bu başrılı işletmenin sahibi olan 14. TKG heyet başkanı REMZİ KAPLAN'ı içtenlikle tebrik etti.

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programından  dönem arkadaşlarının Berlin buluşmasına ve KAPLAN Döner Tesislerinde inceleme ziyaretine ait farklı fotoğrafalara YÜKSEL SARAR arkadaşımızın  facebook sayfasındaki bu albümden ulaşmak mümkündür.

TOBB tarafından düzenlenen 14.  Türkçe Konuşan Girişimciler programına Almanya'nın Rhein bölgesinden  katılan YÜKSEL SARAR, ısı yalıtım sistemleri, sanayi izolasyon sistemleri, yangın koruma sistemleri, sanayi hizmet sektörü ve  demir ve boru kaynak hizmetleri veren şirketin ortağı ve genel müdürüdür. TDU Türk-Alman İşverenler Derneği kurucusu ve yönetim kurulu üyesidir. Rhein /IHK) Sanayi Odası ve Rhein (HWK) Ticaret Odası üyesidir. MÜSİAD Rhein Yönetim Kurulu üyesidir. Ayrıca Türk Alman Spor Kulübü yönetim kurulu başkanı ve Mevlana Camii  Derneği 2. Başkanıdır.