alt

Türkmenistan'dan 9. TKG Üyesi DOVRAN BAYLİYEV (soldan 2.) Moldova'nın Gagavuzya Özerk Cumhuriyetine  Türkmenistan Devletinin hediyesi olaran  kreş  projesinin inşaatını  üstlendi. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı  İRİNA VLAH (sağdan 2.)  kreşin inşaatı ile yakından ilgilenmekte ve aşamaları izlemektedir.

alt

9. TKG üyesi DOVRAN BAYLİYEV tarafından üstlenilen kreş projesi Moldova'da Gagavuz Türklerinin yaşadığı özerk bölgenin başkenti Komrat şehrinde inşa edilmektedir.

29 Mayıs 2015 tarihinde yapılan temel atma törenine  Moldova Cumhurbaşkanı Nicolae Timoftî    Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı   İrina Vlah,   Moldova Cumhuriyeti, Türkmenistan Cumhuriyeti ve  Gagauzya'dan çok sayıda üst düzey devlet yoneticileri, bakanlar,  işadamları katıldı. 

15 Nisan 2015 tarihinde  görevine başlayan Gagavuzya'nın yeni cumhurbaşkanı İRİNA VLAH  ile Gagavuzya'nın geleceği ve Türkiye ile ilişkileri konusunda yapılan söyleşiye bu linkten ulaşmak mümkündür. 

Türkmenistan Devletinden Gagavuz halkına  bir armağan olarak yapılmakta ola kreş  modern, konforlu, içerisinde çocuklar için gerekli olan herşeyi bulunduran bir eğiitm yuvası olaerak tasarlanmıştır.

Projenin resmi başlangıç tarihi Nisan 2015 olarak belirlenmiştir. projenin 2 yıl içinde tamamlanarak kullanıma sunulması beklenmektedir.

alt

9. TKG Üyesi DOVRAN BAYLİYEV arkadaşımızı Gagavuzya'da üstlendiği bu anlamlı proje nedeniyle kutlar, başarılar dileriz.

alt

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV, ithalat ve bina inşaatı, altyapı,  mermer, granit ve alüminyum kaplama işleri yapan firma sahibidir.