alt

9. TKG programından dönem arkadaşları, Bulgaristan'dan SABİHA MESTAN  (sağda) ve  Irak Kerkük'ten KHALİD MAYAS (solda), İstanbul'da Atatürk Hava Limanındaki sürpriz karşılaşmanın  mutlluğunu paylaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 12-27 Ekim 2008 tarihleri arasında  Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya ve İstanbul illerinde düzenlenen 9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına yirmidört  ülkeden Dışişleri Bakanlığı dış temsilcilikleri aracılığıyla belirlenen kırk  katılımcı iştirak etmiştir. 

alt

Programdan yaklaşık 2 yıl sonra İstanbul'da Atataürk Hava Limanında  uluslararası uçuşlara ait salonda karşılaşmanın sevincini ve mutluluğunu paylaşan dönem arkadaşları  SABİHA MESTAN (sağ başta) ve KHALİD MAYAS  (sağdan 2.) kısa süreli de olsa görüşüp, hasret giderdikleri ve ortak anılarda söz edebildikleri için çok memnun oldular.  Birbirlerine "iyi yolcukular" dileyerek ayrılan 9. TKG grubu arkadaşları kendi ülkelerine doğru yollarına devam etiler.  

 

alt

9. TKG programına Bulgaristan'dan katılan SABİHA MESTAN,  Kırcaali Kadriye Latifova Müzikal Tiyatrosu Müdür Yardımcısı  olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Türk halk müziği e halk dansları konularaında önemli  faaliyetler gerçekleştiren Buket Kültür Derneği'nin de başkanıdır.  Bulgaristan’da yaşayan Türk azınlığının dilini, geleneklerini ve zengin kültürel mirasını muhafaza edebilmek için çalışmalar yapmaktadır.

alt

9. TKG programına Irak temsilcisi olarak katılan KHALID RAFEEQ TAWFEEQ MAYAS, (sağda) müteahhitlik, bina, kanalizasyon ve elektrik inşaat işleri yapan şirket sahibi. Kerkük Üniversitesi Kerkük Cumhuriyet Hastanesi binaları şirketin tamamladığı işler arasındadır. Türkmen İş Adamları Derneği, Irak Müteahhitler Birliği, ABD-IRAK Sanayi Ticaret Odalar Birliği üyesidir.