alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Türkmenistan temsilcisi olarak katılan DOVRAN BAYLİYEV  (solda) 4-5 Mart 2015 tarihlerinde  Çırağan Palace Kempinski İstanbul'da gerçekleşen 9. Türkmenistan Yatırım Forumuna katıldı.

9. TKG üyesi DOVRAN BAYLİYEV, Türkmenistan Yatırım Forumu kapsamında düzenlenen panelleri izleyerek,  Türkmenista pazarında büyük çaplı projeleri üslenen Türk şirketerinin sahip ve yöneticilerİnin üstlendikleri yeni  projeler konusunda yaptıklarıaçıklamaları dinledi.

alt

Türkmenistan Yatırım Forumu 4-5 Mart 2015 tarihlerinde DEİK ev sahipliğinde İstanbul'da Çırağan Palace Kempinski Otelde gerçekleşti.

Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından birlikte düzenlenen 9. Uluslararası Türkmenistan Yatırım Forumu İstanbul'da Çırağan Palace Kempinski'de düzenlendi. 

alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler programına Türkmenistan'dan katılan DOVRAN BAYLIYEV,  ithalat ve bina inşaatı, altyapı,  mermer, granit ve alüminyum kaplama işleri yapan firma sahibidir.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği Başkanı Aleksandr Dadayev’in katılımı ile DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Sefa Gömdeniz’in ev sahipliğinde 4-5 Mart 2015 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Türkmenistan Yatırım Forumuna  her iki ülkeden bakanlar ve çok sayıda işadamı katıldı.

9. Türkmenistan YatırımForuma, Çalık Holding, Polimeks Holding, Cotam Enterprises, Rönesans, Tepe Türkmen, Nata Holding, Coca Cola İçecek, Schneider Electric, Engin Group ve MPE şirketleri sponsor oldu.

Açılış konuşmalarının ardından, Türkmenistan’da Yatırım Ortamı, Yatırımcılara Sağlanan Destekler ve Fırsatlar paneline, British Expertise Nigel Peters, Stratejik Planlama ve Ekonomik Kalkınma Enstitüsü Müdürü Muhammetgeldi Atayev, Türkmenistan Sanayici ve Girişimciler Birliği Başkanı Aleksandr Dadayev, Bulgaristan-Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Georgiy Agafonov, Yerli Ürün Ticareti ve Mal Hareketleri Araştırma Enstitüsü Başkanı Tubakkılıç Berdiklıçev, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam,  Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin, DEİK Yönetim Kurulu Üyesi ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık katıldı.

alt

Çalık Holding web sayfasında yayınlanmakta olan yatırım forumu haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

Türkmenistan’da Yatırım İmkanları ve Altyapı Yatırımlarının Geliştirilmesi, Telekomünikasyon, İnşaat, Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri, Sağlık ve Tarım Alanındaki Son Gelişmelerin Değerlendirilmesi paneli, Türkmenistan’ın Petrol, Gaz ve Kimya Sanayisinde Yatırım Olanakları paneli, Türkmenistan’da Yabancı Yatırımcıların İş Yapma Tecrübeleri paneli forumun ikinici günü 5 Mart 2015 tarihinde gerçekleşti.

Türkmenistan Yatırım Forumu hakkında ayrıntılı bilgilere ve farklı görüntülere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

Türkiye  Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün  Yatırrm Forumunda yaptığı konuşmada,   bulundukları sektörün çok dinamik olduğunu, değişen şartlara derhal ayak uydurabildiklerini ve yeni pazarlara açılabildiklerini söyledi.

Türkmenistan'da son yıllarda kayda değer işbirlikleri ve proje gerçekleştirdiklerini anlatan Yenigün, Türkmenistan pazarına ilk girdikleri 1991 yılından bu yana 900 kadar iş yaptıklarını ve 45 milyar dolar civarında ciro yaptıklarını ifade etti. Bu konudaki detaylara bu linki ziyaret ederek ulaşmak mümkündür.