alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan konuklar Pi Makine  fabrika ziyaretinin ardından şirket  üst yönetimi tarafından Göl kıyısına ünlü bir et lokantsına  akşam yemeğine  davet edildi.

alt

14. Türkçe Konuşan Girişimciler programına katılan heyet üyeleri Ankara'da bulundukları sırada Pi Makina şirketinden gelen daveti kabul derek, Pi Makina'nın Gölbaşında bulunan tesislerini ziyaret etti.

Konuklar Pi Makina tarafından üretine beton satnralleri, kule vinçler ve iş makineleri hakkında bilgi aldı ve örnek iş makinalarını inceledi. İnaat sektöünde faaliyet gösteren konuklar şirket yöneticileri ile  gelecekte sipariş edeckleri ekipmanlar hakkından daha ayrıntılı fiyat görüşmesi yapmak üzere anlaştılar.

alt

14. TKG programına Rusya Federasyonunun Başkortostan Özerk Bölgesinden Ufa şehrinden katılan ARTUR BASTANOV yoğun geçen çalışma günün ardından Göl kıyısındaki  kısa mola fırsatını değerlendirmekten memenun oldu.

alt

14. Türkçe Konuşan Girşimciler programına katılan konuklar Pi Makina tarafında kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun kaldılar.

alt

Almanya ve KKTC temsilcileri kısa sürede arkadaş oldular ve program süresince yemeklerd, toplantılarda  hep birarada olmayı tercih ettiler.

Pi  Makina "%100 Yerli Üretim" sloganı ile ERG İnşaat'ın üstlendiği birçok inşaat ve yok projesi için iş ve inşaat makinaları üreterek 1972 yılında resmi olarak kurulmuştur. Ürettiği ilk beton santrali (240m³/saat kapasiteli) üç hava alanı tamamlanmıştır. Büyük müteahhitlik, madencilik ve yatırımcı kamu kuruluşları ile silahlı kuvvetlere de yaptığı makinalarla uzun yıllardır sektöre hizmet vermektedir.

alt

Pi Makina, üretim portföyünü kırma eleme ve yıkama tesisleri, beton santralleri, beton pompaları, lastik tekerlekli yükleyiciler, ekskavatörler, greyderler v.b makinalarla her geçen gün zenginleştirmiştir. Know-How ve projelendirmesi tamamen Pi Makina'ya ait olan tüm bu üretim çeşitlerine ilave olarak özel proje ve sipariş üzerine baraj daimi teçhizatı, kömür yükleme tesisleri vb. anahtar teslimi projeler, havai hat vinci, vibrasyonlu silindir, kule vinci, beton serme makinaları da üretmektedir. 

alt

Pi Makine tarafından üretilen iş makineleri konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşmak için şirketin web sayfasının ziyaret edilmesi yararlı olacaktır.

alt

14. TKG programına Türkmenistan'dan katılan  JEREN  CHARYYEVA (sol başta) ve ARSLAN BORJAKOV (sağ başta) Pİ Makina şirketinin yetkililerinin gösterdiği ilgiden memnun kaldılar ve konukseverliklerini  takdir ettiler.

alt

14. TKG grubu akşam yemeğinin ardındna göl kıyısında bir hatıra fotoğrafı çektirdi ve  Pi Makine yetkililerine teşekkür ederek, heyet otobüsü ile Afyonkarahisar'a doğru  yola çıktı.