alt

TOBB tarafından düzenlenen 4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'dan katılan SADYR EİBOV (solda) DATÜB Kurultayının hazırlıklarında görev aldı.

 Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan 4. TKG üyesi   SADYR EİBOV, Rusya içinde dağınık halde bulunan Ahıska Türklerinin kültürel kimliklerinin korunması ve güçlenmesi için gönüllü olarak çalışmaktadır.

alt

Dünya Ahıska Türkleri Birliği 2. Olağan Kurultayı 27 Aralık 2014 Cumartesi günü İstanbul'da Intercontinental Otelde Toplandı. Dünyanın çeşitli bölgelerinden delegelerin katılımıyla gerçekleşen Kurultayda Ahıska Türklerinin var olma mücadelesi üzerinde duruldu.

alt

Dünya Ahıska Türkleri Birliği -DATÜB'ün ikinci dönem yönetim kurulunda da görev alan değerli arkadaşımız Kazakistan'dan 4. TKG üyesi SADYR EİBOV'u (arka sırada, sol başta) kutlar, Ahıska Türkü ulusal kimliğinin korunması ve geliştirilmesi  yolundaki çalışmalarında başarılar dileriz.  

Kazakistan'ın Almati  kentinde faaliyetlerini yürüten AHISKA TÜRKLERİ MİLLİ MERKEZİ  tarafından haftalık olarak yayınlnan   "AHISKA" adlı gazetenin 2015 yılı, 3. sayısı

alt

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Kurultayı ile ilgili  farklı fotoğraflara bu linkten ulaşmak mümkündür.

DATÜB tarafından Ahıska Türklerinin kültürel kimliklerini koruma ve yeni kuşaklara aktarmak için yapılan falaiyetlere ait fotoğraflara ulaşmak için bu linki  ziyaret etmek yeterli olacaktır. 

alt

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkan Yardımcııs ve 4. TKG üyesi SADYR EİBOV (solda) Yunus Emre Enstitüsü ile birikte Ahıska Türkleri için  eğitim projeleri düzenlenmesi için işbiriği yapmaktadır.