alt

13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan KADRİYE ALİMANOVA 17 Aralık 2014 Çarşamba akşamı   Sofya'da düzenelenen Mevlana'yı Anma  Pogramında sunuculuk yaptı.

 alt

13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA'nın üyesi olduğu ve Türkçe dersleri verdiği  Kültürel Etkileşim Derneği,   Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da  17 Aralik 2014 tarihinde  Mevlana'nın 741. vuslat yıldönümü  nedeniyle Mevlanayi anma gecesi duzenledi. 

Programın sunuculuğunun 13. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı katılımcısı  İstanbul Türkçesi ile konuşan KADRİYE ALİMANOVA tarafından yapılması memnuniyetle karşılanmıştır. Anma programında  dernek başkanı  Emine Bayraktarova konusma yapmış,  dernek üyeleri tarafından şiir ve hikayeler okudumuştur. Anma programı ilahilerle renklenmiş, konukların sohbete katılmasıyla devam etmiştir.

alt

13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA, Bulgaristan'daki Türk azınlığı tarafından gerçekleştirilen tüm kültürel etkinliklerde görev almaktadır. Sofya  Üniveristesinde AB konusunda yüksek lisans yapan Türk öğrencileri tarafından 11 Aralık 2014 Perşembe akşamı düzenlenen "Türkiyenin Kültür Akşamı" programına destek veren TKG Ailesinin çalışkan üyesi  değerli arkadaşımız  KADRİYE ALİMANOVA'yı  kutluyor ve teşekkür ediyoruz.  

Kültürel Etkileşiim Derneği, Bulgaristan'daki Türk toplululuğunun tarihi ve kültürü uzerine farklı çalışmalar gercekleştirip ülkedeki Türk azınlığının kültürel ve etnik değerlerinin korunmaıs ve geliştirilmesi çalışmalarının yanısıra yerel Türk kültürünün araştırılması ve yayılmasını hedeflemektedir. dernek tarafından başlatılan Turkçe kursları çok başarılı sonuçlar almaktadır. Halen  2 grup olark  devam eden kurslara katılan 20 kşinin büyük çoğunluğu Bulgarlardan oluşmaktadır. 

alt

Sofya Üniveristesi Türk öğrencileri tarafından düzenlenen Türkiye'nin Kültür Akşamı etkinliğinde Türk yemekleri ikram edilmiş ve sema gösterisi yapılmıştır.   

alt

13. TKG Üyesi KADRİYE ALİMANOVA (sağda) Üniveristede düznelene etkinlikte gönülü olarak katkıda bulundu.

Bulgaristan Sofya'da bulunan  Osmanlı ardılı Türklerin kurmuş olduğu Kültürel Etkileşim Derneği  tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Mevlana'yı anma geceleri yanısıra, ünlü Türk sanatçılarını  anma günleri, Ana Dili Kutlama günü gibi programlarla Türk kültürünü yaşatacak çalışmalar yapılmaktadır.

alt

Sofya'da buluna Türk azınlığına mensup gençler  olarak KADRİYE ALİMANOVA  (sağdan 3.) ve arkadaşları  T.C. Büyükelçiliği ile yakın iletişim kurarak, Büyükelçilik tarafından düzenlenen kültürel ve soyal etkinlikler içinde gönüllü olarak yer almakadır.

Bu etkinliklerle ilgili  farklı fotoğraflara  13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA'nın  facebook sayfasından ulaşmak mümkündür. 

alt

 

alt

13. TKG üyesi KADRİYE ALİMANOVA (sağ başta) 7 Aralık 2014 tarihinde düzenlenen yardım amaçlı kermesin hazırlıklarına katılmış ve  gönüllü olarak destek vermiş, kermesten beklenen maddi yararın sağlanması için etkin olarak görev üstlenmiştir.