alt

8. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Bulgaristan'dan katılan VEZHDİ  KEMAL  ORMANOV (solda) , dönem arkadaşı Rusya temsilcisi ALBERT GADZHAEV 'i (sağda)  1-8 Temmuz 2011  tarihlerinde Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısısndaki Burgaz şehrinde konuk etti.

 

alt

8. TKG üyesi VEZHDİ  KEMAL  ORMANOV  (sağdan 2.)  dönem arkadaşı ile yakından ilgilendi ve  ALBERT GADZHAEV'in Bugraz'ın çevresini tanıması için gezi programlarıdüzenledi.  

VEZHDİ  KEMAL  ORMANOV,  PVC/AL doğrama, OSB, MDF, HDF ticareti ile uğraşan, inşaat, konut, otel inşaatı yapan firma sahibidir. 

alt

Bulgaristan'ın Burgaz şehrinde bulunduğu sırada  çevreyi gezen ve Türk girişimcilerle  tanışan ALBERT GADZHAEV  (soldan 2.) TOBB tarafından düzenlenen  8. TKG Programına katıldığı sırada  T.C Moskova Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinde yerel uzman olarak görev yapmaktaydı. Bugünlerde aynı görevi Karadeniz kıyısındaki Soçi'de açılan Ticaret Müşavirliği nezdinde sürdürmektedir. 

Üniveriste öğrenimini Türkiye'de yapan 8. TKG üyesi ALBERT GADZHAEV Karaman Tömer’de Türkçe eğitimi almış. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olmuştur. 

alt

8. TKG üyesi ALBERT GADZHAEV,   Bulgaristan ziyaretini Rusya'nın Karaçay bölgesinden arkadaşı ve 16. TKG programı katılımcısı olan TAKHİR KHOSUEV  (/solda) ile birlikte yapmıştır.

alt

16. TKG programına Rusya temsilcisi olarak katılan TAHİR HOSUEV (solda) 15 Şubat 2013 tarihinde 8. TKG üyesi  VEZHDİ   ORMANOV'u (sağda)  yeniden ziyaret  ederek, Rusya pazarı için taze meyve ve sebze tedariki konusunda işbirliği görüşmesi yaptı.

16. TKG üyesi TAKHİR KHOSUEV,  yaş sebze ve meyve ticareti yapan şirkette üst düzey yöneticidir. Moskova ve Yaroslavl şehirleri Ticaret ve Sanayi Odaları üyesidir.

  alt

Kafkasya'dan Avrupa'ya Türk Dünyasını buluşturmak için yeni köprüler inşa eden arkadaşlarımız kutluyor ve başarılar diliyoruz.