alt

9. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Almanya'dan katılan EFENDİ AYGÜN (sağda) , doğduğu köyde yaz şenliği düzenlenmesi için kolları sıvadı.

alt

Çorum İlinin Alaca ilçesinin Dereyazıcı köyünde doğan, uzunyıllardır Almanya'da yaşayan 9. TKG grubun üyesi EFENDİ AYGÜN (soldan 2.), her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz tatilinin bir kısmını baba ocağında, memleketinde geçirmek üzere yola koyuldu. 

Dereyazıcı Köyünde her yıl 30 Temmuz tarihinde düzenlenen  ve köy dışında yaşayan gurbetçileri buluşturan yaz şenliği,  kökenlerini unutmayanlar  için yılın en önemli buluşma etkinliği olara uzun yıllardır devem etmektedir.

Maddi koşulların yetersizliği nedeniyle  yaz şenliğinin  2014 yılında düzenelenmesi  projesi zora girince,   9. TKG programının değerli kartılımcısı EFENDİ AYGÜN, gerekli desteği sağlayarak, uzaklarada yaşayan DEREYAZICILI hemşehrilerini şenlik ortamında buluşturdu. 

Zebgin bir müzik bilgisine sahip olan EFENDİ AYGÜN, şenlik sırasında seslendirdiği şarkı ve türkülerle  hemşehrilerini coşturmayı da ihmal etmedi. Okuduğu güzel şiirler ve anlatığı fıkralarla ortama renk katan  arkadaşımız şenlik sahnesinde başarılı bir performans gerçekleştirdi.

alt

9. TKG üyesi EFENDİ AYGÜN , bu yıl yaklaşık 400 kişiyi buluşturan köy şeniğinin gelecek yıl da düzenlenebilmesi için,  Dereyazıcı Köyü Dayanışma Derneği  yönetimime  ile gerekli desteği sağlayacağını teyid etmiştir. Köklerine bağlılığı  ve geleneklerin devamlılığına katkıları nedeniyle değerli arkadaşımızı kutluyoruz.