alt

4. TKG programına Kazakistan'dan katılmış olan SADYR EİBOV  (ortada) DATÜB Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanı ile birlikte 19 Ağustos 2014 tarihinden itibaren çeşitli ziyaretler ve toplantılar yapmak üzere Kazakistan'da bulunmaktadır. Almaty şehrindeki Ahıskalılarla görüşmelerde bulundular. 

alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV (solda) ,  Dünya Ahıska Türkleri Biriği- DATÜB'ün kuruluşunda görev aldı ve Genel Başkan Yardımcığı ile Genel Koordinatör görevlerini üstlendi. 

 

DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) dünyanın her yerinde yaşayan  Ahıska Türklerinin milli kültürünü geliştirmek, vatanları Ahıska ile ilgilerini sürdürmelerini sağlamak, kendi aralarında birlik ve beraberliklerini kuvvetlendirmek amacıyla Ankara'da  kurulmuştur.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) 2008 yılında başlayarak dünyanın dokuz  farklı  ülkesinde yaşayan Ahıska Türklerini bir çatı altında birleştirmek ve en başta 1944 sürgününden sonra verilen “VATAN” mücadelesinde başarıya ulaşmak için girişimlere başladı.

DATÜB halen 9 ayrı ülkede (ABD, Gürcistan, Kanada,  Kazakistan, Kırgızistan, Rusya Federasyonu, Türkiye) yaşamakta olan AHISKA halkını bu platformda buluşturmak istemektedir.  DATÜB ve faaliyetleri hakkına detatlı bilgilere ulaşmak için bu linkin ziyaret edilmesi gerekmektedir.

alt

4. Türkçe Konuşan Girişimciler Programına Kazakistan'dan katılan  SADYR EİBOV (sağ başta), Ukrayna'daki Ahıska Türkleri için istanbul'da yapılan toplantıya katıldı. 

Uluslararası Türk Biim Dergisinde yayınlanan  fotoğraflı toplantı haberine bu linkten ulaşmak mümkündür.

22 Ağustos 2014 tarihinde yapılan bu toplantıda alınan kararlaraın uygulanması konusunda 4. TKG üyesi SADYR EİBOV   koordinasyon görevini üstlendi.

DATÜB tarafından Ukrayna'daki Ahıska Türkleri için yapılacak çalışmaların detaylarına bu linkten ulaşmak mümkündür.

Bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmak için bu linkin de ziyaret edilmesi önerilmektedir.

alt

4. TKG üyesi SADYR EİBOV, DATÜB tarafından 11-14 Mayıs 2012 tarihinde Antalya'da düzenlenen  "Ahıska Türkleri İşadamları Forumu"nda açılışk onuşması yaptı. 

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB), Dünyanın birçok ülkesinde ticari faaliyetlerini sürdüren Ahıskalı işadamlarını Antalya’daki Ahıska Türkleri İşadamları Forumunda bir araya getirdi.

DATÜB ve YÖRSAD (Yörük Sanayici ve İşadamları Derneği) katkılarıyla 11-14 Mayıs 2012 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilen “Ahıska Türkleri işadamları Forumu” i Royal Holiday Palace Otelde düzenlendi.

Ahıska Türkleri İşadamları Forumu ile ilgili detaylara ve farklı görüntülere bu linkten  ulaşmak mümkündür.